Lammeskanker kommer vi stadig tilbake til. Og en av våre venner, elsker å bli bedt på nettopp denne maten. Og vi hadde 4 stykker i fryseren, så da sa jeg til Svein, vi lager lammeskanker i helgen. Og da svarte han JA!!!Det tar litt tid, men er ellers ganske enkelt. Man må bare være hjemme en lørdag, beregn 3 timer steking, slik at de blir så møre at de løsner fra beinet i midten. Denne gangen valgte vi potet-og selleri-rotmos, og honning-glaserte grønnsaker med hint av chili, samt tomatsaus, som tilbehør.
![10.01.2016 - 1 (2)](http://kjarestemat.no/wp/wp-content/uploads/2016/01/10.01.2016-1-2-300x141.jpg)
Dette trenger dere (4 personer):
4 lammeskanker ca. 400 g per persjon
frisk timian, salt pepper, rosmarin
4 fedd hvitløk
olje til marinering
8 sjalottløk
3 gulrøtter
1/4 chili
2ss olivenolje
2 sellerirot
6 poteter
1 dl matfløte/soyamatfløte
4 ss melange (blå uten ved allergi)/smør
1 boks/pakke Eldorado hakkede tomater med hvitløk/
![10.01.2016 - 1 (5)](http://kjarestemat.no/wp/wp-content/uploads/2016/01/10.01.2016-1-5-300x169.jpg)
Slik gjør dere:
- Ta fram kjøttet dagen før, og mariner i olje, finhakket hvitløk, frisk timian og rosmarin, salt og pepper.
- Brun skankene i olje/melange og stek på 170 grader i 2 1/2 -3 timer, kommer an på størrelsen, fres opp varmen til 225 grader mot slutten.
- Kok poteter og sellerirot delt i biter til dette er helt mørt og kan stappes med en grønnsaksmoser, behold litt av kokevannet og tilsett smør/melange, og smak til med salt og hvit pepper. Jevn med ca. 1 dl matfløte.
- Del gulrøtter i skiver, og ha i ildfast form sammen med sjalottløk og finhakket chili samt olivenolje, og bak i ovnen på 225 grader i ca. 30 minutter.
- Lag tomatsaus av en boks hakkede tomater, litt salt og pepper, timian og stekesjy fra skankene.
- La skankene hvile 10 minutter før servering under folie. Server på en seng av rotmos, med tomatsaus, grønnsaker og litt stekesjy, pynt med frisk timian og NYT!
![10.01.2016 - 1 (4)](http://kjarestemat.no/wp/wp-content/uploads/2016/01/10.01.2016-1-4-300x162.jpg)
Også er det jo utrolig koselig å skape litt stemning før gjestene kommer. Svein tente fakler på tunet på koia, han fyrte opp i bålpanna og vi ønsket velkommen til gards. Inne ba vi på en tre-rettes, og venneparet som besøkte oss stønnet av fryd hele veien,,,
Vanskelighetsgrad: middels-vanskelig
Tid: 3 timer
16/01/2016
Lammeskanker med rotmos, honningglaserte grønnsaker og tomatsaus
Elisabeth grønnsaker, lammekjøtt hovedrett 0 Comments
Lammeskanker kommer vi stadig tilbake til. Og en av våre venner, elsker å bli bedt på nettopp denne maten. Og vi hadde 4 stykker i fryseren, så da sa jeg til Svein, vi lager lammeskanker i helgen. Og da svarte han JA!!!Det tar litt tid, men er ellers ganske enkelt. Man må bare være hjemme en lørdag, beregn 3 timer steking, slik at de blir så møre at de løsner fra beinet i midten. Denne gangen valgte vi potet-og selleri-rotmos, og honning-glaserte grønnsaker med hint av chili, samt tomatsaus, som tilbehør.
Dette trenger dere (4 personer):
4 lammeskanker ca. 400 g per persjon
frisk timian, salt pepper, rosmarin
4 fedd hvitløk
olje til marinering
8 sjalottløk
3 gulrøtter
1/4 chili
2ss olivenolje
2 sellerirot
6 poteter
1 dl matfløte/soyamatfløte
4 ss melange (blå uten ved allergi)/smør
1 boks/pakke Eldorado hakkede tomater med hvitløk/
Slik gjør dere:
Også er det jo utrolig koselig å skape litt stemning før gjestene kommer. Svein tente fakler på tunet på koia, han fyrte opp i bålpanna og vi ønsket velkommen til gards. Inne ba vi på en tre-rettes, og venneparet som besøkte oss stønnet av fryd hele veien,,,
Vanskelighetsgrad: middels-vanskelig
Tid: 3 timer