Lammeskanker kommer vi stadig tilbake til. Og en av våre venner, elsker å bli bedt på nettopp denne maten. Og  vi hadde 4 stykker i fryseren, så da sa jeg til Svein, vi lager lammeskanker i helgen. Og da svarte han JA!!!Det tar litt tid, men er ellers ganske enkelt.  Man må bare være hjemme en lørdag, beregn 3 timer steking, slik at de blir så møre at de løsner fra beinet i midten. Denne gangen valgte vi potet-og selleri-rotmos, og honning-glaserte grønnsaker med hint av chili, samt tomatsaus, som tilbehør.

10.01.2016 - 1 (2)

Dette trenger dere (4 personer):

4 lammeskanker ca. 400 g per persjon

frisk timian, salt pepper, rosmarin

4 fedd hvitløk

olje til marinering

8 sjalottløk

3 gulrøtter

1/4 chili

2ss olivenolje

2 sellerirot

6 poteter

1 dl matfløte/soyamatfløte

4 ss melange (blå uten ved allergi)/smør

1 boks/pakke Eldorado hakkede tomater med hvitløk/

10.01.2016 - 1 (5)

Slik gjør dere:

  1. Ta fram kjøttet dagen før, og mariner i olje, finhakket hvitløk, frisk timian og rosmarin, salt og pepper.
  2. Brun skankene i olje/melange og stek på 170 grader i 2 1/2 -3 timer, kommer an på størrelsen, fres opp varmen til 225 grader mot slutten.
  3. Kok poteter og sellerirot delt i biter til dette er helt mørt og kan stappes med en grønnsaksmoser, behold litt av kokevannet og tilsett smør/melange, og smak til med salt og hvit pepper. Jevn med ca. 1 dl matfløte.
  4. Del gulrøtter i skiver, og ha i ildfast form sammen med sjalottløk og finhakket chili samt olivenolje, og bak i ovnen på 225 grader i ca. 30 minutter.
  5. Lag tomatsaus av en boks hakkede tomater, litt salt og pepper, timian og stekesjy fra skankene.
  6. La skankene hvile 10 minutter før servering under folie. Server på en seng av rotmos, med tomatsaus, grønnsaker og litt stekesjy, pynt med frisk timian og NYT!

10.01.2016 - 1 (4)

Også er det jo utrolig koselig å skape litt stemning før gjestene kommer. Svein tente fakler på tunet på koia, han fyrte opp i bålpanna og vi ønsket velkommen til gards. Inne ba vi på en tre-rettes, og venneparet som besøkte oss stønnet av fryd hele veien,,,

Vanskelighetsgrad: middels-vanskelig

Tid: 3 timer