Torsk til hverdags er en velsignelse. Torsk er lett mat, det er næringsrikt og inneholder jod, som vi trenger for å ha normalt stoffskifte. Så man bør spise torsk minst en gang i uka! Men det kan bli kjedelig med denne hvite fisken, hvis den ikke varieres. Både barn og kjærester griner på nesa av smakløs mat,,,her er en variant som garantert får de du er glad i til å trekke på smilebåndet!

11.01.2016 - 1 (1)

 

Dette trenger dere (2-3 porsjoner):

1 pakke Gourmettorsk . 420 g ryggfileter

2 sjalottløk

1/2 purre

2 ss olje, 1 ss melange

3 gulrøtter

2-3 ts karri

1 boks kokosmelk (light)

1 fiskebuljongterning

1 sitron

1 vårløk

salt og hvit pepper

poteter

11.01.2016 - 1 (2)

Slik gjør dere:

  1. Finhakk sjalottløk og hakk purren (rens og vask godt) ikke bruk den harde, mørkgrønne delen. Del gulrøtter i biter
  2. Ha olje og margarin i en gryte, ha i sjalottløk og la det surre, ha i purre og gulrøtter og karri og la det hele surre med i ca. 5 min.
  3. Hell over kokosmelk og ca. 2 dl vann, og løs opp fiskebuljongen. Smak til med salt og pepper. Sausen kan jevnes med litt maisenna, hvis man ønsker tykkere saus.
  4. Ha fiskefiletene oppi og la disse trekke i ca. 10 min.
  5. Server med kokte poteter, og pynt med vårløk i strimler samt sitronskiver; litt presset sitron er godt i retten. Retten kan også serveres med ris.

Vel bekomme!!!

Vanskelighetsgrad: lett

Tid: 30 minutter

06.01.2016 - 1 (2)

Foto: Svein Raste