Supper kan varieres i det uendelige – gudskjelov! For det er jo så godt! Hjemmelaget suppe er en smaksopplevelse hver gang…Her kommer en variant som er både sunn og mettende. Potetene gir fylde i suppa og metter godt. Denne suppa kan serveres med ulik topping; røykelaks som her, chorizo, spekeskinke eller sprøstekt bacon – noe salt passer godt. Enkel og god hverdagsmat, eller kveldskos, når kulda biter, eller været er ufyselig og kaldt. Når du vil skape litt ekstra varme og hygge for kjæresten – fordi du elsker han eller henne – nyt varmen fra suppa og hverandre!

07.01.2016 - 1 (3)

Dette trenger dere:

  • 1 purre
  • 2 hvitløkfedd, grovt hakket
  • 2 ss melange (blå uten ved allergi) 2 ss olje
  • 6 poteter, i terninger, gjerne melne poteter – f.eks. pimpernel
  • ca. 8 dl grønnsaksbuljongbuljong
  • 2 dl matfløte/soyamatfløte
  • sitron
  • salt og pepper
  • røkelaks i strimler
  • frisk timian

07.01.2016 - 1 (4)

Hakk hvitløk og kutt purren i biter. Husk å vaske purren godt!Fres purre og hvitløk i litt melange og/eller olje, til løken blir blank og myk. Del poteter i biter (6-8 stk ettersom størrelse). Tilsett potetene og grønnsaksbuljong, kok opp og la det småkoke til potetene er møre, ca 20-25 minutter.

07.01.2016 - 1 (5)

Kjør suppen med en stavmikser eller lignende til du får en jevn suppe, tilsett fløte og gi et oppkok. Smak til med sitronsaft (del 1/4 og press over), timian, salt og pepper. Pynt med frisk timian og røkelaks, og hell gjerne litt god olivenolje over. Serveres med grovt brød (f.eks. fiberbrød se bloggen).

Vanskelighetsgrad: lett

Tid: 45 minutter