Til jul fikk kjærestekokken en Le Creuset kyllinggryte. Litt med overlegg, for jeg elsker ovnsbakt landkylling,,,den blir fantastisk saftig og kraften er aldeles nydelig…Så nå måtte formen prøves! Og vi hentet fram en oppskrift på google, som vi gjorde til vår egen. Med masse hvitløk og sitron, en skvett hvitvin og fransk ratatouille som tilbehør – deilig fransk mat! Helt innafor! Nydelig fredagskos.

15.01.2016 - 1 (1)

Dette trenger dere (4 personer):

1 landkylling (f.eks Stange)

1 sitron

6-7 hvitløksfedd

frisk timian

frisk rosmarin

provancekrydder

olje

salt og pepper

2 gulrøtter

2 sjalottløk

1 dl hvitvin

Ratatouille:

1 squash

2 gulrøtter

1 rødløk

1 sjalottløk

1 rød paprika

1 gul paprika

1 dl hvitvin

olje til stekingen

salt, pepper,

litt frisk timian

1 ts provancekrydder

6 amadinepoteter

16.01.2016 - 1 (8)

Slik gjør dere:

  1. Sett stekeovnen på 180 grader
  2. Vask kyllingen utvendig og innvendig
  3. Rens hvitløken og del i grove biter, og fordel inni kyllingen, samt stikk noen innunder skinnet
  4. Vask sitronen og del i båter, og ha inni kyllingen
  5. Hakk timian og rosmarin og fyll i kyllingen
  6. Del 2 gulrøtter og sjalottløk i grove biter, og legg i bunnen av en ildfast form, legg kyllingen oppå
  7. Ha 1 dl olivenolje i en skål, bland med litt sitronsaft, 1 båt, hakkede urter og litt provancekrydder, salt og pepper og ha over kyllingen
  8. Tilsett 1 dl hvitvin og sett formen i ovnen.
  9. La steke i ca. 1 1/2 time  kommer litt an på størrelsen
  10. Del poteter i båter og legg i ildfast form med olje, salt og pepper, stek i ca. 45 minutter sammen med kyllingen
  11. Del grønnsakene til ratatouillen i staver og biter/båter, og fres i olje i stekepanna til det er mørt, ha i en boks eldorado hakkede tomater med basilikum og oregano og la det putre på svak varme
  12. Ta ut kyllingen og la den hvile 10 minutter før den deles. Server med ratatouille og båtpoteter, og gjerne litt aioli ved siden av (se bloggen for oppskrift)

15.01.2016 - 1 (2)

Vanskelighetsgrad: middels

Tid: ca. 2 timer

17.01.2016 - 1 (11)

Foto: Svein Raste