Lammecarré er vel «kronen på verket» av varianter av lammekjøtt? I hvert fall ser disse lekre kjøttstykkene ut som toppen av en matrett. Kjærestekokken elsker lam – og han elsker å tilberede lammekjøtt… Han er en tradisjonell kokk, og har et bein i «Brimi» leieren uten tvil. Jeg klager ikke altså, jeg er vel heller blitt ganske bortskjemt når det gjelder hva han disker opp med. Innbydende blir det – og det smaker himmelsk… Ikke rart jeg ikke klarer å gi slipp på denne mannen. Ikke bare er han flink til å lage mat – han er også en dyktig kjæreste…

Sammen med ratatouille og fløtepoteter, ble dette en kjærestekos-rett i særklasse. Høstmat er det også – vel bekomme!

08-10-2016-1-7

Dette trenger dere:

1 løk

1 rød paprika

1 grønn paprika

1 aubergine

1 squash

4 fedd hvitløk

2 tomater

1 boks hermetiske tomater

2 ts tørket timian

2 lammecarre

olje

3 fedd hvitløk

timian

salt og pepper

6 poteter

1 matfløte/soyamatfløte

 14-10-2016-1

14-10-2016-1-2

Slik gjør dere:

  1. Ta fram kjøttet noen timer før tilbereding
  2. Mariner kjøttet med olje, finhakket hvitløk, timian og salt og pepper
  3. Grovhakk grønnsaker i fine terninger/strimler
  4. Ha olje i en gryte og stek hvitløk og løk noen minutter i olje.
  5. Wok grønnsaker i gryta med hvitløk og løk noen minutter.
  6. Brun kjøttet i stekepanna i olje/margarin.
  7. Stikk et steketermometer i den kjøttfulle delen av carréen, og legg den i en ildfast form og stek i ovnen på 175 grader i cirka 15-20 minutter – kjernetemperatur 60 grader.
  8. La kjøttet hvile i min. 10 minutter før det skjæres i fine stykker imellom ribbene.
  9. Dander fint på et fat med ratatouille under – se bilde.
  10. Lag fløtepoteter etter oppskrift på bloggen.

Vel bekomme!!!

08-10-2016-1

Tid: 1 time (uten marinering)

Vanskelighetsgrad: middels

Vintips: 14-10-2016-1-1

 Foto: Svein Raste