Foto: Svein Raste
Skalldyr er kjærlighetsmat nummer 1! Vi kommer stadig tilbake til skalldyr når vi skal kose oss sammen. Sjømat er enkelt å tilberede, samtidig som det gir plass for et lengre måltid, hvor man kan sitte og nyte – hverandre og maten. Denne typen fingermat åpner for lange samtaler og blikkontakt over bordet, som gir næring til forholdet. Sjømat appellerer til smaksløkene, og virker dessuten som afrodisiakum.
Og det er jo ikke et minus. Svein får alltid sterke assosiasjoner når det gjelder mat og kvinnen,,,,jeg sier ikke mer…

Om vinteren er skalldyr på sitt beste, når det er kaldt i vannet, men naturligvis elsker vi sjømat også om sommeren, og når vi er på reise. I

kveld står det ferske reker, sjøkreps og krabbeklør på menyen. Fulgt av en lett salat bestående av avokado, mango og isbergsalat. Vi lager en enkel vinaigrette til salaten.

Vinen Svein anbefaler til måltidet i kveld er en Petit Chablis. Den er tørr, men crispy og anbefales til fisk og skalldyr. Vi har en forkjærlighet for Chablis-viner, som nærmest har blitt en signaturvin for oss som par.

Til to personer trenger dere:

4 Sjøkreps
Krabbeklør
1/2 kg ferske reker

Salat:

2 Avokado
1 Mango
1/2 Isbergsalat

Vinaigrette:  

1dl extra virgin olivenolje
Saften av 1/2 sitron
Salt og pepper

Nyt maten og hverandre!!!

Elisabeth og Svein