Sola skinner og livet er greit, så hvorfor ikke spise en lett lunsj utendørs? Kjæresten min Svein, elsker å spise og tilberede maten ute. Han er selv en ivrig turgåer i skog og mark, og går ikke av veien for å ta med primus, tenne bål og lage turmaten ute. Men i påsken liker vi oss ved hytta også. Det er deilig i solveggen, og isteden for å gå inn, lager Svein gjerne maten på terrassen. Her har han tatt med fjøla ut og tilbereder lunsj. Spekeskinke og melon er en god kombinasjon. Det salte og det søte, går fint sammen, og den saftige melonen gir meg vann i munnen. Et lite glass rosevin som tilbehør, blir aldri feil. Så nyt maten, sola og hverandre nå når påsken er her, våren er i anmarsj, og magen trenger mat, uten at man trenger å avbryte solingen. Maten smaker i tillegg bedre og mer ute, for det er akkurat som om sansene våkner til live, når vi myser mot sola, og et lite vinddrag stryker over kinnet.

Til lunsjen trenger du:

1 melon (honning eller galiamelon) – skjæres i båter
Spekeskinke, vestfalaskinke, serranoskinke, evt. annen spekemat. Fenalår er også nydelig.
Evt. flatbrød, lefse, eller brød.

Nyt sola, maten og hverandre!!!

GOD PÅSKE !!!

Foto: Svein Raste