Foto: Svein Raste

Svein er en kake-Mons, og jeg har skjønt at veien til mannens hjerte går via magen, i hvert fall hvis jeg baker denne kaken til han…Da smiler han fra øre til øre og kommer med godlyder. Kaken er en typisk påskekake, da den inneholder mye egg, og eggekremen på toppen med sin påskegule farge, gjør at den er perfekt nå i påskehøytiden. Kaken er kaloririk og kan serveres både til kaffen og som dessert. Den smaker nydelig sammen med rørte skogsbær, som vist på bildet. Litt søtt stimulerer kjærlighetslivet, og det å glede kjæresten med noe han eller hun liker, er en fin gest. Det å være kjærester handler om å være sammen, men og om å gjøre noe for den andre, å bli satt pris på. Så hvorfor ikke bake, eller lage en god rett til din kjære nå i påsken, nå som du kanskje har litt bedre tid? Server kjæresten et kakestykke på sengekanten, sammen med te eller kaffe, og se hvilken glede du kan skape for andre, bare ved å lage noe ekstra godt.

Oppskrift:

Suksesskake/påskekake:

200 g hasselnøtter males
200 g melis
1 ts bakepulver
5 eggehviter

Pisk melis, eggehviter og bakepulver stivt. Skjær blandingen inn i de malte nøttene. Stek kaken i rund form (smurt) på 175 grader i 35-40 min.

Fyll:

5 eggeplommer
125 g sukker
1 dl fløte/soyafløte

Gis et oppkok, så blandingen tykner, rør deretter inn 150 g margarin (evt. melange blå uten melk). Avkjøl fyllet og kaken og ha på fyllet til slutt. Settes kaldt. Pynt med hakket/revet mørk sjokolade.

Nyt kaken og påskeferie!!!