Aioli eller hvitløksmajones, er enkelt å lage og smaker mye bedre hjemmelaget enn den man kjøper i butikk…Ofte er vi redde for å prøve nye ting på kjøkkenet, men la dere ikke stoppe, prøv og se hvor enkelt det egentlig er. Aioli er perfekt tilbehør til reker, tapas, salat, råstekte båtpoteter og mye annet godt. Den bør lages litt på forhånd, for den er best når den får stått litt i kjøleskapet før servering.

Dette trenger dere:

1-2 egg

1-3 dl olivenolje (vanlig ikke ekstra Virgin)

1-2 hviløksfedd

1 ts dijonsennep (kan sløyfes)

litt presset sitron

salt

Slik gjør dere:

Ha 1 eller 2 egg i en bolle (2 er dobbel porsjon, da dobler du alt i oppskriften). Rens et fedd hvitløk og ha i egget sammen med sennep. Pisk med stavmikser. Hell olivenolje  i en tynn stråle nedi blandingen, mens stavmikseren går. Da vil blandingen tykne etter hvert. Jo mer olje du bruker, jo tykkere blir Aiolien, så vil du ha en tynnere dressing, bruker du mindre olje, mens om du vil ha en tykk majones må du ha i mer. Smak til med presset sitron og salt.

2015-06-19_18_16_10_2

Foto: Svein Raste