Denne gulasj-suppa er enkel og smakfull. Vi lagde den på en fredag med barna tilstede, istedenfor den velkjente fredagstacoen,,,den blir man av og til litt lei. Og gulasjen minnet oss om turen til Praha, og vi har jo lovet dere noen Tsjekkeretter, så her kommer en dere kan bruke både til hverdag og fest! Litt hot, litt spicy og varmende, akkurat som vi liker den…servert med masse lys på bordet, for nå som vi har stilt klokka tilbake og mørket virkelig trer fram om kvelden må vi tenne lys for å bevare lys i hjerte…og sinnet gjennom vinteren. Og maten er absolutt en hjertevarmer, så bruk litt ekstra krydder og merk forskjellen! Mat er viktig for å holde humøret og energien oppe. Riktig mat, kokt mat, hjemmelaget og næringsrik mat, hjelper oss igjennom vinteren og mørketida. For spiser du bedre, lever du bedre, sies det!

Dette trenger dere:

400 g karbonadedeig/kjøttdeig av storfe

2 gulrøtter

1 rød paprika

2 sjalottløk

4 hviløkfedd

2ss tomatpure

3 ts malt cumin

3 ts paprikapulver

1/2 ts cayennepepper

olivenolje

7 1/2 dl vann

5 dl tomatjuice/hakkede tomater

3dl røde linser

litt presset sitron

salt og pepper

hakket persille

Slik gjør dere:

Del gulrøtter og paprika i terninger og skiver, hakk løken. Skjær hvitløken i tynne skiver, og la alt sammen frese i en gryte med olje og tomatpure i noen minutter. Tilsett kjøttet og hakk det opp, mens det brunes, og ha i linsene (hvis de er rå må de skylles og bløtlegges på forhånd, men man kan brukes ferdig kokte – husk å skylle de i vann), tilsett så tomatjuice og vann og la det koke i ca. 15 minutter (30 hvis linsene er rå). Smaksett suppen med salt, pepper, litt sitronsaft og pynt med persille før servering. Server med varme rundstykker til, Foccacia eller det dere måtte ønske.

IMG_3108

Hvordan kan et menneske oppleve lyset? Jo, ved å la døren til kjærligheten stå åpen…fritt oversatt Paulo Coelho, elleve minutter.