Riojaviner er nydelige nå som høsten er her. De er nokså kraftfulle og passer godt til høstmat. Vi har tidligere skrevet en del om Rioja-distriktet og vinproduksjonen der, så se innlegget om Baron de Ley, hvis dere gikk glipp av det. Svein har også besøkt bodega el Coto og kan varmt anbefale denne Crianza utgaven. Den var dessuten i sortimentet hans, da han drev pub i Drammen, så noen av dere kjenner den sikkert allerede. I Spania har vinene klassifisering Crianza, Reserva og Grand Reserva, ettersom hvor lenge de er lagret, typen drue og vinhøstens kvalitet. Men en Crianza er ingen dårlig vin for det, bare litt lettere, ikke så mye eikepreget, fordi den bare blir lagret på eikefat i 1 år, og den er som oftest drikkeklar. Prisen er dessuten litt lavere enn Reserva og Grand Reserva (som ofte er dyrest). Så da kan dere litt mer om spansk vin! Salute y disfrute!

Vin: El coto crianza 2011mobil okt fjellet vakker natur 016

Lukt: Røde bær, tørka frukt

Smak: røde bær, vanilje, kirsebær

Drue: 100% temparanillo

Passer til: Lyst kjøtt og lam

Pris: ca. 125

mat okt 15 min kjære 099

Foto: Svein Raste

MOBIL OKT SNØ HØST 2015 182

Bodega El Coto