Syltede pærer er et tilbehør eller en dessert, som kan brukes til så mangt. Kjæresten min, sjefs-kokken, er flink til å lage tilbehør, som for eksempel kan brukes til å balansere en kjøttrett. Som kokk, er han opptatt av å komplettere rettene, og derfor tilfører han ofte litt sødme på en eller annen måte. Prøv det og merk forskjellen sier jeg bare! Og disse pærene er jo også så lekre på tallerkenen og gjør rettene innbydende å se på. Dessuten kan de brukes som dessert også – det er mange muligheter! De er enklere å lage enn man tror og smaker mye bedre enn hermetisk frukt. Og de holder seg på tette glass en stund i kjøleskapet, så man kan absolutt lage de i forveien.

IMG_3555-001

Foto: Svein Raste

Dette trenger dere:

4 pærer

400 g sukker

1 liter vann

1 kanelstang

en klype anis

Slik gjør dere:

Skrell pærene, rens ut kjernehuset og del dem i to. Kok pærene i vann med sukker og krydder til de er litt møre, la de ha litt motstand i seg. Avkjøl og ha de over på Norgesglass sammen med sukkerlaken og kanelstang. Ps! kok glassene på forhånd, så de er helt rene.  Server ved siden av en vilttallerken, reinsdyrkjøtt, hjort, rådyr – gjerne med litt ripsgele i midten, eller sammen med is og kaker. Nyt den ekte smaken, med hint av kanel sammen med hovedretten eller desserten.

mobil høst 13 264

Foto: Svein Raste

mat okt 15 min kjære 090

Foto: Svein Raste