Foto: Svein Raste

Som tilbehør til lammegryte, kyllinggryte og supper, anbefaler vi  hjemmebakt Foccacia. Dette saftige olivenbrødet, er nydelig som tilbehør. Og siden jeg har glutenintoleranse, blir baksten vår glutenfri, men det kan selvsagt bakes med vanlig mel også.

Som regel kan glutenfritt mel og vanlig hvetemel byttes ut om hverandre. Den glutenfrie varianten blir bare en anelse seigere i konsistensen, så det er ikke like enkelt å elte og kna deigen. Bruk kjøkkenmaskinen, den gjør jobben for deg.

Foccacia-brødet har sin opprinnelse i Italia, og er mykt og smakfullt…Som en ekte italiener skal være…et ekte kjærlighetsbrød, spør du meg….

Dette trenger dere:
1 pose glutenfri lys Toro melblanding
1/2 pakke tørrgjær
1 ts sukker
1 ts honning
3,5 dl vann
2 ss olivenolje
rosmarin
grovt havsalt
sorte oliven

Slik gjør dere:
Bland mel og tørrgjær. Ha i lunkent vann, sukker, honning og olivenolje og kjør i kjøkkenmaskinen i 5 minutter. La deigen heve i 30 minutter på et lunt sted. Smør en middels langpanne med olje og fordel deigen utover.

Obs. den blir ganske seig, fordi den er glutenfri. Hell over 0,5 dl olivenolje, strø over havsalt og rosmarin. Sett den til etterheving i 30 nye minutter. Når brødet er ferdig hevet, trykk nedi halve, sorte oliven og stek på 220 grader i 20-30 minutter.

La brødet hvile litt, del det opp i langpanna og server ved siden av gryter og supper! Brødet er best ferskt, men kan fryses.

Foto: Svein Raste