Denne oppskriften fant jeg i en av yoga-bøkene mine…yoga-girl, skrevet av Rachel Bråthen, og både oppskriften og boken kan virkelig anbefales! Selv har jeg akkurat bestått eksamen og fått godkjenning som Pustyoga-instruktør…så som dere skjønner – yoga er viktig for meg, på linje med god mat og kjærlighet. Yoga er å ta vare på seg selv og andre, yoga er kjærlighet, oppmerksomhet, tilstedeværelse, yoga er å leve fra hjertet, her og nå…Og suppen er bare helt skjønn,,,,spicy, kremet, rund i smaken, bløt…som en elskovsstund…Og den varmer, den er full av ingredienser, som får opp energien, som styrker oss, som hjelper mot forkjølelse og slitenhet. Gulrøttene er på topp om dagen også, ferske, norske, fulle av farge og vitaminer…Så lag denne suppen til din kjære, når du vil stelle pent med han, fordi han er litt småsyk, eller kanskje bare for å piffe han opp litt??? Vi kvinner må ty til de midlene vi har, og mat er definitivt et av dem! Så utforsk på kjøkkenet, prøv nye oppskrifter, og se hva det gjør med stemningen i heimen!
Dette trenger dere:
1 kg gulrøtter
1 gul løk
4 fedd hvitløk
3 store poteter
ca. 1 ss finhakket ingefærrot (fersk)
grønnsaksbuljong, gjerne økologisk
kokosmelk, gjerne typen Og-Tan (fåes på Rema 1000)
salt og pepper
Slik gjør dere:
Hakk løk og hvitløk og fres det i en gryte/kjele i litt olje. Rens og hakk poteter og gulrøtter i skiver/biter, og ha det i gryta når løk og hvitløk er mørt, sammen med ingefæren. Bland og la det surre litt, hell så over vann, til det dekker grønnsakene og tilsett grønnsaksbuljong. Kok til alt er mørt, bortimot en time. Ha så i kokosmelken, gi suppen et oppkok og bruk stavmikser til å kjøre suppa jevn. Smak til suppa med salt, pepper og evt. litt urtesalt hvis du har. Server med grovt brød til, gjerne hjemmebakt, eller rundstykker hvis dere foretrekker det.
Det er høst, det er tid for supper, tid for varme, innekos, nærhet, kjærlighet i hvert åndedrag…..
07/10/2015
Gulrot-og ingefærsuppe a la yoga-girl
Elisabeth suppe Oppskrifter 0 Comments
Denne oppskriften fant jeg i en av yoga-bøkene mine…yoga-girl, skrevet av Rachel Bråthen, og både oppskriften og boken kan virkelig anbefales! Selv har jeg akkurat bestått eksamen og fått godkjenning som Pustyoga-instruktør…så som dere skjønner – yoga er viktig for meg, på linje med god mat og kjærlighet. Yoga er å ta vare på seg selv og andre, yoga er kjærlighet, oppmerksomhet, tilstedeværelse, yoga er å leve fra hjertet, her og nå…Og suppen er bare helt skjønn,,,,spicy, kremet, rund i smaken, bløt…som en elskovsstund…Og den varmer, den er full av ingredienser, som får opp energien, som styrker oss, som hjelper mot forkjølelse og slitenhet. Gulrøttene er på topp om dagen også, ferske, norske, fulle av farge og vitaminer…Så lag denne suppen til din kjære, når du vil stelle pent med han, fordi han er litt småsyk, eller kanskje bare for å piffe han opp litt??? Vi kvinner må ty til de midlene vi har, og mat er definitivt et av dem! Så utforsk på kjøkkenet, prøv nye oppskrifter, og se hva det gjør med stemningen i heimen!
Dette trenger dere:
1 kg gulrøtter
1 gul løk
4 fedd hvitløk
3 store poteter
ca. 1 ss finhakket ingefærrot (fersk)
grønnsaksbuljong, gjerne økologisk
kokosmelk, gjerne typen Og-Tan (fåes på Rema 1000)
salt og pepper
Slik gjør dere:
Hakk løk og hvitløk og fres det i en gryte/kjele i litt olje. Rens og hakk poteter og gulrøtter i skiver/biter, og ha det i gryta når løk og hvitløk er mørt, sammen med ingefæren. Bland og la det surre litt, hell så over vann, til det dekker grønnsakene og tilsett grønnsaksbuljong. Kok til alt er mørt, bortimot en time. Ha så i kokosmelken, gi suppen et oppkok og bruk stavmikser til å kjøre suppa jevn. Smak til suppa med salt, pepper og evt. litt urtesalt hvis du har. Server med grovt brød til, gjerne hjemmebakt, eller rundstykker hvis dere foretrekker det.
Det er høst, det er tid for supper, tid for varme, innekos, nærhet, kjærlighet i hvert åndedrag…..