Denne koppen inneholder alt; søtt, varme, hot chili, myk krem, litt bitterhet av sjokoladen. Den ser koselig ut og får deg til å senke skuldrene…Varmen fra drikken sprer seg i kroppen, som en myk bølge av velvære, og du lander i godstolen etter en lang dag, eller du lager drikken når du kjenner behov for litt trøst og pleie. Kanskje regner det ute, eller blåser. Du hutrer og kryper sammen under pleddet, med koppen mellom hendene og snuser inn sjokoladelukten. Så kommer kjæresten og setter seg ved siden av deg med sin kopp, og smiler varmt til deg, mens han smaker på innholdet og får krem på nesa…Du ler og tørker det bort og gir han et kyss. – Så deilig, sier han og sukker. Du smiler igjen, lykkelig over å ha kunnet glede han ved å lage noe godt. Du lukker øynene og puster dypt. Og så flyr tankene tilbake til den gang du var liten og fikk servert varm sjokolade med krem av mormor i tynne, porselenskopper med roser på. Og du husker hvordan kremdotten fløt oppå sjokoladen, og at du håpet den skulle vare lenge, for det smakte så godt…

Dette trenger dere:

1 plate mørk kokesjokolade (gjerne Plamil uten melk ved allergi)

5 dl melk (ris/coconut eller soya ved allergi)

en klype finhakket Chili

Pisket kremfløte (Alpro soya til pisking ved allergi)

sukker

Slik gjør dere:

Smelt sjokoladen over svak varme i en kasserolle. Tilsett melk og ha oppi chili. Gi det et oppkok og rør til sjokoladen er oppløst. Pisk krem (kremfløte trenger litt sukker) Alpro soyafløte, typen som kan piskes, trenger ikke tilsatt sukker. Ha den varme sjokoladen over i favorittkoppen din og topp den med en diger kremdott. Synk ned i lenestolen og nyt!!!

062

Foto: Svein Raste