En enkel og sunn, men veldig god dessert som kan følge søndagsmiddagen, eller være kos til kvelds. Her er oppskriften! Kos dere og ha en fin søndag!!! Solen skinner, etter en natt med regn, nyt dagen og hverandre!
dette trenger dere til 4 pers:
4 epler
4 ss vann
3 ss rosin
4 ss honning og presset sitron
3 ss hakka hasselnøtter/mandler
2 ts kanel
Lettere blir det ikke og så er det så godt. Vask eplene og del de i to. Hul ut kjernen og fyll de med rosiner og finkutta hasselnøtter. Hell så over en god honning og dryss på kanel. Press også litt sitronsaft over det hele. Sett eplene i en ildfast form med 4 ss kokende vann. Forvarm ovnen til 180 grader. Stek i ca. 20. minutter. Server med vaniljesaus eller vaniljeis.
Foto: Svein Raste
Elsk god mat, elsk hverandre, elsk livet!!!
07/11/2015
Bakte epler med is
Elisabeth dessert, epler Dessert 0 Comments
En enkel og sunn, men veldig god dessert som kan følge søndagsmiddagen, eller være kos til kvelds. Her er oppskriften! Kos dere og ha en fin søndag!!! Solen skinner, etter en natt med regn, nyt dagen og hverandre!
dette trenger dere til 4 pers:
4 epler
4 ss vann
3 ss rosin
4 ss honning og presset sitron
3 ss hakka hasselnøtter/mandler
2 ts kanel
Lettere blir det ikke og så er det så godt. Vask eplene og del de i to. Hul ut kjernen og fyll de med rosiner og finkutta hasselnøtter. Hell så over en god honning og dryss på kanel. Press også litt sitronsaft over det hele. Sett eplene i en ildfast form med 4 ss kokende vann. Forvarm ovnen til 180 grader. Stek i ca. 20. minutter. Server med vaniljesaus eller vaniljeis.
Foto: Svein Raste
Elsk god mat, elsk hverandre, elsk livet!!!