Denne uka anbefaler kokken en italiensk vin –  Tommasi Graticcio Appasionato (sistnevnte betyr lidenskapelig…). Han er alene på hytta og surrer for seg selv (mulig han savner meg fælt, siden vinen heter det den gjør…), og da har han gjerne en bag-in-Box stående, som han går og lunker litt på. Synes jeg ser han for meg, der han putlar rundt som han selv sier, lager mat, hører på musikk og tar en skål. Vin på Box, er og en god ting, når man bare skal ta et glass, eller har flere på besøk. Denne gangen gikk altså turen til Italia, som er kjent for gode viner og god kvalitet. Dette er er en lettere vin som man bare kan kose seg med – gjerne uten mat – den har en god fruktig smak som varer  i munnen. Den er best litt avkjølt. Tommasi er kjent for masse gode viner og selvfølgelig gode amarone viner. Men denne er bløt og fruktig, med preg av røde bær og har god lenge i smak. Fargen er dyp rød – hjertefarge…en kjærestevin? Lukt av røde bær, innslag av fat og mulig litt urter. En god hyttevin og helgekos-vin. Den ligger nesten på topp i Sverige som en av de mest solgte BIB vinene. Til mat passer den spesielt godt til; lam, sau, storfe, og vilt. Pris: like under 400,-

05_11_2015 - 1

En god vin å varme seg på nå som tåka kommer krypende,,,