Hønsekraft kan brukes til så mangt. Hvis dere koker en høne, får dere mye god kraft, som kan bli til for eksempel Indisk hønsesuppe med karri. Hønsekraft er gull verdt, frys den ned i melkekartonger og ta opp til supper og sauser. En karrisaus lagd av hønsebuljong til fisk og nystekt kylling er godt (se bloggen under karrisaus). Kraft kokt på ekte skrog og bein, sies å være svært sunt. Når man koker kjøtt og bein lenge, dannes det gelantin som inneholder masse næring; vitaminer, mineraler – Kalsium, fosfor, magnesium, kalium og svovel løses opp i vannet når kraften får koke lenge nok. Beinmarg er det fantastisk næringsrike vevet inne i knoklenes marghule, og vil i kraft bidra med smak og næring. Så kok kraft og unngå buljongterningen når dere kan. Det gir bedre smak og bedre helse!

04_11_2015 - 1

Foto: Svein Raste

Dette trenger dere:

Hønsekjøtt
2 stk  løk
1 båt hvitløk
2 ts karri
1/2 ts gurkemeie
1/4 ts kajennepepper
1 liter hønsekraft
3 dl uncle Bens langkornet ris

finhakket, fersk  koriander

Slik gjør dere:

Finhakk løk , hvitløk og surr det i en kjele med karri til løken er blank og myk, og la det andre krydderet frese med noen minutter. Tilsett resten av kraften og langkornet middagsris og la det koke i 15min (eller som anvist på pakken). Suppen kan jevnes med litt maizenna. Ha i hønsekjøtt i strimler og varm opp. Pynt med finhakket, fersk koriander og server med godt fersk brød til. Og nyt en varmende suppe, som gir næring og energi, og som med sin hønsebuljong driver høst-og vinterdepresjoner på dør (i følge Tsjekkere i hvert fall). God middag!!!

11083812_10152662411505834_2060355287647570835_o

Foto: Svein Raste