Denne oppskriften stammer fra min tid på Dikemark sykehus, da jeg jobbet der på nitti-tallet. Sykehuset hadde egen kafe med hjemmebakst. Og kakene var gode, det lover jeg. Og litt galskap i livet er sunt. Det er godt at alle ikke er a4, selv om pasientene på Dikemark slet mer enn de hadde godt av. Selv hadde jeg bursdag i går, og har overlevd 44 år med opp og nedturer. Alternativet er verre, spør dere meg. Og jeg kjenner på takknemlighet over å ha levd mitt liv, fått barn, som jeg nyter å se vokse opp, å ha familie og venner som jeg er glad i og ikke minst en kjæreste som er god som gull. Så selv om verden er gal, må vi fortsette å leve, ha fokus på kjærlighet og det gode i oss selv og de rundt oss. Og vi må aldri slutte å håpe på at godheten i menneskene vil overvinne ondskapen. Gratulerer med dagen som var, Elisabeth, litt gæren, litt utenfor boksen, men lykkelig for å leve, selv om verden akkurat nå kunne vært et bedre sted.

Dette trenger dere:

200 g brun farin

2 dl matolje

4 egg

275 g hvetemel/toro glutenfri lys kakemiks

2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

1 ts natron

1/2 ts salt

2 ts kanel

400 g gulrøtter

60 g rosiner

50 g hasselnøttkjerner

Slik gjør dere:

pisk brunt sukker og olje godt sammen. Tilsett ett og ett egg og pisk til det er lett skummende. Bland mel,bakepulver, vaniljesukker, natron, kanel og salt og rør inn i blandingen. Rens og riv gulrøtter og bland sammen med rosiner og hakkede nøtter inn i røren. Stek kaken på 175 grader i ca. 45 minutter.

Glasur:

60 g margarin (blå melange ved allergi)

125 g melis

1 ts vaniljesukker

100 g fløteost/tofutti creamy smooth original (ved allergi)

rør melis og margarin sammen og tilsett osten i blandingen. Smør glasuren på kaka og pynt med hakkede nøtter. La stå kaldt litt før servering. Kaka blir supergod med glutenfritt mel. Og glasuren kan fint lages med tofu-ost ved allergi, smaker ikke forskjell jeg!

25.10.2015 - 1

Foto: Svein Raste