Ferdigkjøpt guacamole smaker ikke særlig godt. Også er det jo så såre enkelt å lage det selv! Det er snart fredag, og mange har sikkert Taco på menyen? Og avocado er jo en utrolig næringsrik sak! Den inneholder masse sunt fett, proteiner, E, B og C-vitaminer. Den er egentlig en frukt, men fordi den smaker som en grønnsak, blir den ofte tatt for å være grønnsak… En moden avokado, gir etter for et lett fingertrykk, så da vet dere hva dere skal se etter i butikken. Den stammer fra Mellom-Amerika, men dyrkes i alle tropiske-og subtropiske strøk. Den mest brukte varianten her til lands heter Hass. Og alle kjenner vel den milde, nøtteaktige smaken?  Et sunnere alternativ er den i hvert fall (og hjemmelaget guacamole er best), godt til taco, til tortillachips, til grønnsaksdip…Her har dere en enkel oppskrift.

Dette trenger dere:

2 avokado

2 hvitløkfedd

litt presset sitron

salt

en klype cayennepepper (kan sløyfes)

avocado176

Slik gjør dere:

Del avokadoene i to og ta ut nøtten, ha massen oppi en bolle/beger, ha i hvitløk og litt presset sitron og kjør i stavmikser. Ha i salt og Cayenne og bland med mikseren. Server til Taco, annen meksikansk mat, eller som dipp til grønnsaker, chips eller tortillachips. Vel bekomme! Nyt sunnheten i hver bit, tenk på reisen avokadoen har gjort, før den kom på ditt bord. Takk den for at den nærer dere, slik at dere kan nære hverandre…Mat er kjærlighet <3

mat okt 15 min kjære 097

Foto: Svein Raste

God mat, sunn mat <3