På en av våre siste turer i fjellet, før snøen dukket opp, fant vi mer bær, først og fremst Krekling. Da vi satt ved et vann delvis dekket av is etter en av de første frostnettene, var det tuer med bær rundt oss. Kreklingbær er nesten sorte, litt metalliske i fargen. De inneholder masse farge, så jeg ble ganske rød på fingrene, men derfor er de fulle av antioksidanter. De sies å være fine å lage likør av, så da fikk vi lyst til å prøve det. Iblandet litt blåbær og en anelse julekrydder. Vi gleder oss til å smake, men må smøre oss med tålmodighet, for en likør skal «glemmes» i flere måneder, før den er drikkeklar.

13.11.2015 - 1

Foto: Svein Raste

Dette trenger dere:

250 g bær

2, 5 dl sprit

1 kanelstang

en klype anisfrø

1-2 dl sukker

Slik gjør dere:

Ha alt på en flaske/karaffel. La det stå i ca. 4 uker. Sil av bærene, og ha likøren over på en tett flaske. Tilsett sukker 1-2 dl sukker. Sett flasken bort i ca. 6 måneder. Da har dere en ferdig likør til påske!

13.11.2015 - 1 (3)

Foto: Svein Raste

13.11.2015 - 1 (4)

Legg merke til den nydelige, røde fargen, og lukten,,,,,fjell og vidde, kanel og anis,,,,,mmmmm…..