1 høne
3 gulrøtter
1 purre
2 persillerot
1 sellerirot
salt
hvitpepper
2 stk laurbærblad.
Slik gjør dere:
Del høna i to og ha den i en stor kjele med kokende vann. Kok opp igjen og skum av. Tilsett salt , pepper, laurbærblad og la kjøttet trekke ved 80 grader i ca 1,5 time. Rens grønnsaker og del i staver og la de koke de siste 12 min (Rotgrønnsaker) og purre de siste 5 min. Sausen lages i egen kjele, sil opp antall mengde kraft, jevn med maizenna og kok litt inn. Smak til med salt, hvitpepper, sitronsaft og en skvett fløte/søyafløte. Ta opp høna og rens og del den opp i passe stykker. Legges i en serveringsbolle og hell sausen over stykkene og grønnsakene. Serveres med kokte poteter. Smak, nyt, og kjenn at depresjonene blir jaget på dør!!!
Foto: Svein Raste
11/11/2015
Hønsefrikasse – mot høstdepresjoner
Elisabeth høne hovedrett 0 Comments
1 høne
3 gulrøtter
1 purre
2 persillerot
1 sellerirot
salt
hvitpepper
2 stk laurbærblad.
Slik gjør dere:
Del høna i to og ha den i en stor kjele med kokende vann. Kok opp igjen og skum av. Tilsett salt , pepper, laurbærblad og la kjøttet trekke ved 80 grader i ca 1,5 time. Rens grønnsaker og del i staver og la de koke de siste 12 min (Rotgrønnsaker) og purre de siste 5 min. Sausen lages i egen kjele, sil opp antall mengde kraft, jevn med maizenna og kok litt inn. Smak til med salt, hvitpepper, sitronsaft og en skvett fløte/søyafløte. Ta opp høna og rens og del den opp i passe stykker. Legges i en serveringsbolle og hell sausen over stykkene og grønnsakene. Serveres med kokte poteter. Smak, nyt, og kjenn at depresjonene blir jaget på dør!!!
Foto: Svein Raste