For å piffe opp risen, kan man tilsette kraft eller buljong. Da får man en gulere ris, med mere smak, som passer godt til kylling og svinekjøtt. Retten sies å stamme fra Alexander den stores tid, og spredte seg til Syd-Europa etter hvert, og er nå en utbredt måte å koke ris på i mange land i verden, hvor ris brukes til de fleste retter. Den kan også inneholde ulike krydder. Så her kan man prøve seg fram, og variere den ellers så hvite og kjedelige risen. Det er også vanlig å blande kjøtt, grønnsaker og fruktbiter direkte i risen.

Detter trenger dere:
1 finhakket sjalottløk
2 ss olje-smør
2 dl langkorna ris
4 dl hønsbuljong

Fres løk gylden og myk, så vendes risen godt inn i olje. Hell i kokende buljong og kok under lokk i 20 min (eller koketida på pakka). Enjoy!!!

VEGGLI OKT NATUR 2015 PÅ TUR 135

Foto: Svein Raste