Dette er en saus som er super til kylling og svin. Den er enkel å lage og smaker veldig godt. Alle liker den, barna og de voksne. Passer fint på en mandag, som tilbehør til middagen. Min sønn elsker denne sausen, og han ble lykkelig, da Svein kom og laget saus (det var han nemlig ikke bortskjemt med), og i tillegg en sterk variant. Så hvis vi disker opp med denne sausen, smiler han stort!

Dette trenger dere:

Olje/melange (blå)

1/2 gul løk, 1 sjalottløk

1/2 eple

2-3 ts karri

Kraft/hønsebuljong (3 dl)

salt pepper

1 ss maizena

Ananas juice/ananas

evt. litt fløte

Slik gjør dere: 

Fres finhakka sjalottløk/løk, eplebiter og karri i en kjele til løken er myk. Tisett kraft og la det koke inn.
Gjevn med maizena og smak til med litt salt (husk kraft/buljong har litt saltsmak) hvitpepper, og litt annanas juice. Avslutt med en skvett fløte. Denne sausen er nydelig til kylling. På bildet har vi stekt kyllingfilet og wokket grønnsaker til. Kylling og grønnsaker kan selvfølgelig blandes inn i sausen, del da kyllingen i biter og stek. Eller bruk sausen til svinekjøtt. Prøv dere fram og finn deres favoritt!!!

IMG_3606

Foto: Svein Raste