Søndagen er i gang for fullt. Og vi er oppe, selv om vi var ute i går  og feiret ei god venninne som fylt 50 ! Været ser ikke verst ut heller, enda det pøsregnet i natt. Men kjenner jeg kjæresten, så er han ekstra søstsugen dagen derpå. 1. søndag i advent er det og, kanskje det blir en tur til en julegård?Noe godt å spise trenger vi i hvert fall – helst noe søtt. Svein er av sameslekt. Og jeg har neppe truffet noen som er så glad i lapper, som han. Så kanskje det ligger i genene? Her er i hvert fall en oppskrift, for dere som elsker lapper, enten de spiselige eller de på to bein. Jeg digger de tobeinte <3

4 stk egg

2 dl sukker

6 dl melk (gjerne surmelk) (ris/soyamelk ved allergi)
8 dl hvetemel (glutenfritt ved allergi)
2 ts natron
litt salt

jordbær

blåbær

melis

2015-11-17%2013_00_36

Foto: Svein Raste

 

Slik gjør du:

  1. Visp egg og sukker sammen.
  2. Tilsett melk og mel, blandet med natron og salt.
  3. Visp til en glatt røre.
  4. La røren svelle i ca 30 minutter.
  5. Smelt litt smør i pannen og legg en stor skje røre i pannen. Jevn ut og stek lappene lys brune på begge sider.

Pynt de ferdigstekte lappene med jordbær og blåbær og melisdryss…….

2015-11-17%2010_30_20-1

Frost gjør meg ingenting uansett…..