Helgekosen trenger ikke alltid å være så avansert, eller koste skjorta! En pai er smakfull og fristende. Og de fleste liker slik mat, ung eller gammel. Det var lenge siden jeg hadde eksperimentert med paideig, pga. min glutenintoleranse antakelig, men jeg brukte en gammel oppskrift, og benyttet litt mer «bindemiddel! for glutenfri bakst kan være en utfordring på det området. Så i oppskriften kan dere gjøre begge deler, med eller uten gluten, fritt valg! Og bindemiddel er viktig i alle sammenhenger, i livet generelt, og ikke minst i et forhold. Så hold fast i det som binder dere sammen! Vit hva det er og dyrk det, sett av tid til det, enten det er felles interesser, reise, natur, en god samtale, eller nærhet. Dere vet hva forholdet trenger, ikke glem å gi det næring, ikke la limet gå i oppløsning, men sørg for at dere holder sammen i tykt og tynt!

Dette trenger dere:

Paideig:

200 g hvetemel (evt. glutenfritt)

100 g melange (evt. uten melk ved allergi)

1/4 ts salt

3 ss fiberhusk ved glutenfri baking

1 egg (2 hvis glutenfri)

Slik gjør dere:

Smuldre margarin i melet, tilsett salt og ha i egg. Arbeid deigen til et fast emne. Ha i fiberhusk, det binner sammen hvis du baker glutenfritt, ellers kan det sløyfes. Sett deigen kald i kjøleskap en halvtimem dekk til med plast. Trykk deigen ut i bunnen av en paiform/kakeform og godt oppover kanten. Prikk deigen med en gaffel. Stek den på 200 grader i ti minutter, før du fyller den.

30_10_2015 - 1

Fyll:

400 g kjøttdeig

1/2 squash

1 rød paprika

3 sjalottløk

1/2 purre

2 fedd hvitløk

4 egg

4 dl melk/fløte (rismelk og soyafløte ved allergi)

300 g revet ost (kan sløyfes ved allergi)

salt pepper og litt muskatnøtt

Hakk grønnsakene og fres dem i olje og brun kjøttdeigen. Lag en eggestand, bland egg og melk, pisk det lett sammen med en visp, bland i salt, pepper og muskat. Ha grønnsaker, kjøtt og eggestand over i paiformen, og stek videre i ca. 35-40 ominutter. Ha på osten mot slutten, hvis noen har allergi, ta av en bit uten ost, og stek resten ferdig med ost til de andre. Server med salat til. Tenn lys og pust, samle energien rundt bordet og se hverandre, prat og ha en hyggelig stund, sett pris på at dere er sammen, at dere har hverandre.

30_10_2015 - 1

Foto: Svein Raste

God helg fra koldjomfrua og Cheffen!!!