Nå som kjæresten min har kommet hjem, var jeg ikke sen med å invitere han på middag! Og jeg tenkte at maten måtte være smakfull, men litt lett, så selv om ordtaket sier torsk gjør dorsk,så tror jeg ikke det stemmer…Denne retten inneholder kikerter,, disse belgfruktene er svært næringsrike og sunne. De er kolesterolsenkende (noen kjæresten min må passe på), de kan derfor virke forebyggende på hjertesykdommer (spesielt sammen med hvitløk), grønnsaken gir stabilt blodsukker og forebygger derfor diabetes, de har prebiotisk virkning og er derfor bra for tarmfloraen, de inneholder jern som mange kvinner trenger spesielt, og mangan som er et viktig antioksidant og magnesium, som inngår i en rekke prosesser i kroppen. Kikerter gir energi og metthetsfølelse, de har fem ganger så høyt proteininnhold og fire ganger så høyt proteininnhold som poteter. Også sammen med spinat og hvitløk, blir dette supermat, og for ikke å glemme det flotte torsken da,,,Å endelig kunne vi stå sammen på kjøkkenet igjen å kokkelere, le sammen, sende hverandre flørtende blikk, og gi hverandre et kyss i ny og ne….det gjorde seg etter uker og dager med savn og lengsel.

Dette trenger dere:

400g torskefilet (Gourmet torsk f.eks.)

1 tynn serranoskinkeskive per filet

1/2 løk

1 boks kikerter (feks. Go Green)

1 pose bladspinat

1 sitron

4 fedd hvitløk

olje/melange

salt og pepper

12.11.2015 - 1 (3)

Slik gjør dere:

Finhakk løk og hvitløk og fres det i olje og margarin. Ha i kikertene (husk å skylle dem i vann først – de ligger i en lake). La det surrer ca. ett minutt. Vend så inn spinaten, og la den surre med til den har sunket sammen. Imens legger man serranoskinke rundt fisken (som er tint), og steker den på begge sider i olje/margarin. Server fisken på en seng av kikert-og spinatblandingen. Tenn lys, feire kjærligheten på en helt vanlig torsdag, dette er hobby-gourmetmat, som ikke koster skjorta, og som kan nytes når som helst. Og hva som skjer etter middag, det overlater vi til fantasien….

12.11.2015 - 1 (2)

Foto: Svein Raste