En rådyrbukk, tok nesten livet av kjæresten min, da han ble overfalt av dette brunstige dyret, som stanget han i lysken, og lagde et dypt kjøttsår, ikke langt unna hovedpulsåren,,,Heldigvis gikk det bra, og vi kunne senere nyte en deilig rådyrfilet sammen (ikke fra den samme som Svein møtte på, den fikk horna kutta og slapp unna med livet i behold)… Kjøttet er magert, mildt og utrolig mørt! Det er som silke og smelter i munnen. Vi laget denne retten for en stund siden, rådyret kom fra Sverige, det er lettere tilgjengelig der, så dere som tar turen over dit, må passe på å gjøre innkjøp! Her kommer en oppskrift på en gourmet-aften!

Dette trenger dere:

2 indrefilet av rådyr (ca 400 g)

2 gulrøtter

1 pastinakk

1/2 squash

1 persillerot

1/4 sellerirøt

2 sjalottløk

soyafløte/matfløte

6 amadinepoteter

 

Slik gjør dere:

Ta rådyrfiletene fram og la de bli temperert. Krydre med salt og pepper. Del amadinepoteter i båter, ha olje i en ildfast form, ha på salt og pepper, stek på 225 g i ca. 45 minutter. Hakk grønnsaker i terninger, ha olje i stekepanna og brun grønnsakene til de er møre. Jevn med fløten direkte i panna, så det blir en stuing. Stek rådyrfiletene i olje/margarin, totalt ca. 6 minutter, snu de underveis. Pakk filetene inn i folie, og la de hvile i 8-10 minutter, før de skjæres opp i fine skiver. Anrett på en seng av grønnsakstuing, og server båtpoteter til. Nyt den silkemyke, milde smaken, kjøttet som smelter på tungen, og kjærestens stønn og velbehag over maten han spiser. Dette er et gourmet-måltid, som passer til en kveld med kjæresten, god vin og levende lys. Noe å feire kanskje? Kjør på!

skjermbilde-2012-06-04-kl-18-40-59