Fisk er god mat, særlig hvis man klarer å variere litt. Barn (og kjærester) blir gjerne lei den hvite torsken, fulgt av gulrøtter og poteter med en kladd smør. Derfor gjelder det å prøve seg fram og pakke torsken inn i masse deilig smak. Sånn som her. Dette er sunt og smakfullt og gikk ned på høykant. Fisk minst to dager i uka – ja, takk, når den blir servert på ulike måter. Så la kjøkkenet være deres eget laboratorie, for eksperimentering med mat og smak. Det har Svein lært meg mye om; han utforsker stadig nye smaker og sammensetninger. Og matlaging skaper helt klart en her og nå følelse, som igjen stimulerer kreativiteten, og jeg glemmer i hvert fall å bekymre meg. Det kan bli en flytsone. Så lek på kjøkkenet, vær en matforsker og gled deg selv og de i familien med nye eksperimenter!

Dette trenger dere:

1 pakke Findus gourmet torsk (ryggfileter)

1 boks hakkede tomater (med hvitløk og oregano)

1 rødløk

2 fedd hvitløk

sorte oliven

olivenolje

salt og pepper

1/2 Sellerirot

2 gulrøtter

soyafløte/matfløte

 

Slik gjør dere: 

Skrell og del gulrøtter og sellerirot og sett dette til koking. Finhakk hvitløk og del rødløk i fine skiver. Ha torsken i en ildfast form med olje i bunnen. Hell over tomater, hvitløk og rødløk, samt sorte oliven. Krydre med salt og pepper. Stek i ovnen på 200 grader i ca. 15-20 minutter (kommer an på om fisken er helt tint på forhånd). Når gulrøtter og selleri er mørt, hell av vannet (behold litt i bunnen), og bruk en grønnsaksmoser til å stappe grønnsakene og evt. en stavmikser (kommer an på hvor fin mos dere vil ha). Bruk gjerne litt melange, og jevn rotmosen med soyafløte/matfløte. Smak til med salt og pepper. Server fisken på en seng av rotmos, og pynt med litt persille. Dette er en smakfull og nydelig fiskerett midt i uka.

16.11.2015 - 1 (1)

godfisk, magerfisk, sunnfisk.