Tradisjoner er fine å ta vare på – enten det er med venner eller familie. Jeg har to venninner, den ene har jeg kjent siden barneskolen, den andre traff jeg på videregående. Og selv om vi ikke treffes like mye som før, har vi en førjulstradisjon som jeg setter pris på. Vi besøker Krukkegården mellom Ås og Drøbak, og julehandler gaver, kortreist mat og julegodterier, blomster m.m. Også går vi på kafe og skravler og oppdaterer hverandre på alt som skjer. Her er et lite bildegalleri fra Krukkegården – kos dere! Det er et nydelig og fredfullt sted. Og selv om man er kjærester, er det viktig å ta vare på venner og hente påfyll utenfra. Ellers kan forholdet fort gå tomt. Og her kommer en oppskrift på gløgg med Krukkegårdens krydderblanding som basis. Som vi serverte som velkomst-drikk til gjestene på vårt årlige pinnekjøttlaget! Vi brukte rødvin – det ble ikke feil.

Dette trenger dere:

Krukkegårdens gløggblanding eller annen julkrydderblanding

2- 3 l Eplemost/juice

(sukker)

vann/rødvin/rom/gin/rødvin

appelsinbåter/skiver

13.12.2015 - 1 (1)

Slik gjør dere: 

Kok opp posens innhold med ca. 2 l eplemost/juice. La det småkoke i 10 min. Avkjøl og sil fra krydderet. Bland konsentratet med mer eple, og enten bare med vann, eller med alkohol. Smak til med evt. sukker og tilsett evt. litt gin, rom eller rødvin/hvitvin. Ikke kok bort alkoholen, bare varm opp, og server i kopper eller glass (som tåler varme). Perfekt som velkomstdrikk til juleselskaper!

06.12.2015 - 1 (11)

Love is a gift from one’s inner most soul to another, so both can be hole <3