En søndag dagen derpå, lurte vi fælt på hva vi skulle ha til middag? Ingen planlegging, ingen innkjøp var gjort, så vi måtte ganske enkelt titte i kjøleskapet og fryseren, for å finne inspirasjon. Jeg fant noen nydelige lammekoteletter, kjøpt på Rollag stasjon, kjøtt av Spælsau. I kjøleskapet fant vi en boks hakkede tomater, hvitløk har jeg alltids, en halv squash og noen gulrøtter hadde vi, og en nødvendighet: sjalottløk – gå aldri tom! Og kjærestekokken min, han satte sammen en nydelig rett, som jeg får vann i munnen av å tenke på! Lam, tomat, hvitløk og provancekrydder hører sammen, dette ble fransk og veldig smakfullt…

Dette trenger dere:

4 lammekoteletter

4- 5 fedd hvitløk

timian

olje

1/2 squash

2 gulrøtter

2 sjalottløk

provancekrydder

1 boks hakkede tomater

poteter

Slik gjør dere:

Hakk hvitløk (3 fedd) og bland i olje, sammen med timian, og pensle kjøttet med dette. La det trekke en stund i romtemperatur før steking. Del poteter i skiver, legg i ildfast form med olje, krydre med grov pepper og salt og stek på 225 rader i ca. 20 minutter. Hakk resten av hvitløken og sjalottløk, og del gulrøtter og squash i staver. Ha olje i en kasserolle og surr hvitløk, løk og grønnsaker til det blir mørt. Tilsett tomater og krydre med provancekrydder, salt og pepper. Stek kjøttet i olje/melange, og server på en seng av grønnsaker i tomatsaus, med skiver av poeter til. Dette er en utrolig smakfull rett, med hint av franske følelser. Og spælsaukjøttet vi kjøpte på Rollag stasjon i høst, smakte nydelig, møre og kjøttfulle var kotelettene! Og kjæreste-kokken min han setter sammen en herlig rett av det som er tilgjengelig i kjøleskapet, bare å bøye seg i støvet…Jeg er heldig jeg, som spiser bedre hjemme enn på de fleste restauranter!Slipp fantasien løs, bruk det dere har, og vær takknemlige for maten som kommer på bordet.

Vanskelighetsgrad: lett

Tid: ca. 30-45 minutter

29.11.2015 - 1 (20)

Takk til denne gjengen 🙂

Foto: Svein Raste