Lett, sunn og smakfull mat! Barna mine elsker kyllingkjøttboller! Dette er enkelt å lage selv og rimelige hverdagsmat. Med litt spicy tilbehør, blir det en god middag! Og ovnsstekte båtpoteter, smaker alltid godt ved siden av. Litt enkel mat før jul? Ja, takk! Og chili dere,,,mmm…krydder i maten, krydder i hverdagen, kjærlighetslivet…

Dette trenger dere (4 personer):

500-600 g kyllingkjøttdeig

2-3 ss potetmel

4 ss melk (rismelk ved allergi)

2 fedd hvitløk

salt og pepper

1 rød paprika

1 grønn paprika

1 gul paprika

1/2 frisk ananas

1 ts søt chilipulver

6 amadinepoteter

olivenolje

16.12.2015 - 1 (1)

Slik gjør dere: 

Vask og del poteter i båter. Ha potetene i en ildfast form med olje, krydre med salt og pepper. Stek i ovnen på 225 grader i ca. 40 minutter. Ha kjøttdeigen i en arbeidsbolle, og bland inn potetmel og melk, så det blir en god deig. Finhakk hvitløk og bland inn i deigen, krydre med salt og pepper (ca. 1 ts salt og 1 ts pepper). Ha olje i stekepanna og bruk en skje til å forme kyllingboller (ta gjerne litt vann på skjeen, så slipper de lett). Stek i panna, til de er godt gjennomstekt. Skjær paprika i fine strimler, og del ananas i båter. Ha olje i stekepanna og wok grønnsakene på høy varme til de er litt møre. Krydre med søt chilipulver. God middag!!!

Vanskelighetsgrad: lett

Tid: 40 minutter