Hva med en nydelig, eksotisk dessert til juleselskapet eller nyttårsaften? Her har kjæreste-kokken satt sammen en eksplosjon av herlige smaker! En dessert som både ser innbydende og spennende ut og som smaker himmelsk. Og frukt i desserter passer perfekt som følge til tung julemat. Det er en fryd å servere en slik dessert i et selskap. Vi testet den ut forrige helg. Gjestene stønnet av nytelse, og det ble stille rundt bordet, men så haglet komplimentene inn, og vi gledet oss over å kunne glede våre kjære venner med en eksotisk opplevelse midt i julestria.

Dette trenger dere: 

1 hel ananas

2 mango

2 ss brunt sukker

sitron

1 dl eplejuice

1/2 chili

1 ss honning

2 ss smør/melange

1 plate Plamil mørk sjokolade m/appelsinsmak

kremfløte + litt sukker

pistasjis eller tofu vanilje

1 pakke kokosflak

1 pakke tørket papaya

1 appelsin

13.12.2015 - 1 (9)

Slik gjør dere:

Skjær ut fine båter av ananasen, og stek stek disse i smør/melange(blå uten ved allergi) og brunt sukker, så de blir lett karameliserte. Ha over ca. 1 dl eplejuice og la dette koke inn, så det blir en saus. Lag mangosaus: Skrell og skjær ut kjøttet rundt mangsosteinene, ha over i et desilitermål, sammen med ca. 1 dl eplejuice. Kjør til saus med stavmikser. Smak til med litt presset sitron og ca. 3 ss cointreau. Sett sausen kaldt. Lag små skåler med tørket papaya, kokosflak og sjokolade (gjerne med appelsinsmak). Sett ovnen på 180 grader, finhakk 1/2 chili og ha flytende honning over ananasbitene med en bakepensel (ca. 1 ss som smeltes i vannbad). Stek i ca. 15 min. Dander på fat. Skjær ananasen i biter, men server den som en hel båt på tallerkenen, med pisket krem over, is ved siden av, en skål med snadder (festes med smør under), appelsinskiver til pynt, rips og revet sjokolade. Server mangosaus ved siden av. OG nyt nyt nyt!!! Dette er en opplevelse…

13.12.2015 - 1 (6)

13.12.2015 - 1 (5)

13.12.2015 - 1 (10)

Foto: Svein Raste

 

Vanskelighetsgrad: middels

Tid: 45 minutter