Fisk til middag, er godt nå før jul. Det er lett fordøyelig og smakfullt. Laks er en vinner her hjemme, både blant barn og voksne, og kan varieres i det uendelige. Her er en smakfull variant med fennikel. Ovnsbakt fennikel smaker utrolig – søtt og krydret. Foliebakt mat tar vare på næringsstoffene og er enkelt. Alt-i-en pakke gir mindre oppvask og jobb. Og mer tid til din kjære og barna 🙂 Folie-pakkene kan selvsagt grilles på sommeren, men ikke glem å lage ovnsbakt mat i folie resten av året også!
Dette trenger dere (4 porsjoner):
- 1 stk fennikel i tynne skiver
- 1 rød paprika i strimler
- ½ stk løk i båter
- 2 båt hvitløk – knust
- 1 ss smør/melange (blå uten melk)/ olje
- 1 ss sitronsaft
- 400-600 g laks
- salt og pepper
- soyasaus
Del grønnsaker i strimler/skiver. Mos hvitløken med litt salt. Ha fett (valgfritt) på aluminiumsfolien (på størrelse til en porsjon – lag 4 pakker) og legg grønnsakene over. Legg laksefiletskiver på toppen og gni hvitløken inn i disse. Legg pakkene i en ildfast form, la foilen være åpen på toppen. Krydre med havsaltflak og hvit pepper (passer best til fisk). Disse pakkene kan grilles også! Pakk dem da helt igjen. Stekes i ovnene på 200 grader i ca. 20 minutter. Server rett fra pakka, enkelt og godt! Det blir nydelig kraft i bunnen av pakka fra grønnsaker, olje, hvitløk og fisk. Bruk litt soyasaus over fisken før servering, det gir en god saltsmak. Serveres med kokt ris til, gjerne fullkornris.
Vanskelighetsgrad: lett
Tid: 30 minutter
08/12/2015
Laks bakt i folie på en seng av fennikel
Elisabeth fisk hovedrett 0 Comments
Fisk til middag, er godt nå før jul. Det er lett fordøyelig og smakfullt. Laks er en vinner her hjemme, både blant barn og voksne, og kan varieres i det uendelige. Her er en smakfull variant med fennikel. Ovnsbakt fennikel smaker utrolig – søtt og krydret. Foliebakt mat tar vare på næringsstoffene og er enkelt. Alt-i-en pakke gir mindre oppvask og jobb. Og mer tid til din kjære og barna 🙂 Folie-pakkene kan selvsagt grilles på sommeren, men ikke glem å lage ovnsbakt mat i folie resten av året også!
Dette trenger dere (4 porsjoner):
Del grønnsaker i strimler/skiver. Mos hvitløken med litt salt. Ha fett (valgfritt) på aluminiumsfolien (på størrelse til en porsjon – lag 4 pakker) og legg grønnsakene over. Legg laksefiletskiver på toppen og gni hvitløken inn i disse. Legg pakkene i en ildfast form, la foilen være åpen på toppen. Krydre med havsaltflak og hvit pepper (passer best til fisk). Disse pakkene kan grilles også! Pakk dem da helt igjen. Stekes i ovnene på 200 grader i ca. 20 minutter. Server rett fra pakka, enkelt og godt! Det blir nydelig kraft i bunnen av pakka fra grønnsaker, olje, hvitløk og fisk. Bruk litt soyasaus over fisken før servering, det gir en god saltsmak. Serveres med kokt ris til, gjerne fullkornris.
Vanskelighetsgrad: lett
Tid: 30 minutter