Det blir mye fet og tung mat før jul og i juledagene. Ikke glem at det er flest hverdager, og kroppen trenger hvile innimellom de store, tunge måltidene! Wok er god og lett mat. Det er smakfullt og sunt med masse friske grønnsaker. Her bruker vi Sveins eminente karrisaus, sammen med kyllingbiter og wokkede grønnsaker. Crispy paprika gjør retten frisk, og ananasen gir sødme til retten. Enkel og god hverdagsmat, som alle i familien liker! Eller kjærestekos, en litt sen kveld. Karri er egentlig en blanding av mange asiatiske krydder, for eksempel gurkemeie, kanel, koriander, spisskummen, muskat m.fl. Uansett får det opp temperaturen og heten i oss! Og kylling er lett mat, så her er det duket for hva dere måtte ønske senere på kvelden 😉

Dette trenger dere (4 porsjoner):

4 kyllingfileter

1 rød paprika

1 grønn paprika

1 gul paprika

1/2 squash

1 boks ananas

1 gulrot

1/2 eple

karri

olje

maisena

kylling/hønsebuljong

Slik gjør dere:

Stek kyllingfilet i biter. Krydre med salt og pepper. Skjær paprika i strimler, kutt gulrot i staver, del squash i biter og hakk løken. Wok grønnsakene i stekepanna. Bruk litt hakket løk og eplebiter og surr dette i en kjele med olje. Ha i karri – ca. 3-4 ts og spe med buljong, ca. 4 dl. Kok inn og jevn med maisena. Bland kylling og grønnsaker og vend alt inn i sausen i stekepanna. Server med ris.

Vanskelighetsgrad: lett

Tid: ca. 30 minutter

 

Hverdan….

13.11.2015 - 1 (9)

til en matblogger,,,,,