Fisk til middag, er godt nå før jul. Det er lett fordøyelig og smakfullt. Laks er en vinner her hjemme, både blant barn og voksne, og kan varieres i det uendelige. Her er en smakfull variant med fennikel. Ovnsbakt fennikel smaker utrolig – søtt og krydret. Foliebakt mat tar vare på næringsstoffene og er enkelt. Alt-i-en pakke gir mindre oppvask og jobb. Og mer tid til din kjære og barna 🙂 Folie-pakkene kan selvsagt grilles på sommeren, men ikke glem å lage ovnsbakt mat i folie resten av året også!

Dette trenger dere (4 porsjoner):

  • 1 stk fennikel i tynne skiver
  • 1 rød paprika i strimler
  • ½ stk løk i båter
  • 2 båt hvitløk – knust
  • 1 ss smør/melange (blå uten melk)/ olje
  • 1 ss sitronsaft
  • 400-600 g laks
  • salt og pepper
  • soyasaus

03_12_2015 - 1

Del grønnsaker i strimler/skiver. Mos hvitløken med litt salt.  Ha fett (valgfritt) på aluminiumsfolien (på størrelse til en porsjon – lag 4 pakker) og legg grønnsakene over. Legg laksefiletskiver på toppen og gni hvitløken inn i disse. Legg pakkene i en ildfast form, la foilen være åpen på toppen. Krydre med havsaltflak og hvit pepper (passer best til fisk). Disse pakkene kan grilles også! Pakk dem da helt igjen. Stekes i ovnene på 200 grader i ca. 20  minutter. Server rett fra pakka, enkelt og godt! Det blir nydelig kraft i bunnen av pakka fra grønnsaker, olje, hvitløk og fisk. Bruk litt soyasaus over fisken før servering, det gir en god saltsmak. Serveres med kokt ris til, gjerne fullkornris.

Vanskelighetsgrad: lett

Tid: 30 minutter