Mamma baker alltid pepperkaker til jul sammen med barnebarna. Nå er de fleste av dem store, men min yngste datter vil fortsatt være med på baksten. Og det er jo utrolig koselig å hente ei jente som har vært hos mormor og bakt og er ivrig etter å vise fram alle de fine pepperkene hun har pyntet. Og enda hyggeligere er det å henge dem opp hjemme på kjøkkenet. Og Svein elsker svigermors pepperkaker…så alle blir glade – et pepperkake-hjerte,,,som sprer julelykke…
Foto:Svein Raste
Dette trenger dere:
150 g smør
1 dl sirup, lys
2 dl sukker
1 dl kremfløte
6 dl hvetemel
1/2 ts nellik
1/2 ts ingefær
1/2 pepper
2 ts kanel
1 ts bakepulver
1 dl hvetemel til utbaking
Slik gjør dere:
bland sirup, sukker og smør i en kjele. varm opp til sukkeret er smeltet. ta kjelen av platen og avkjøl. rør i fløten, og rør i hvetemel, krydder og bakepulver og bland godt. dekk til deigen med plast og la den stå kjølig til neste dag. kna deigen og kjevle ut til leiven er 3 mm tykk. bruk mel til utbakingen. stikk ut figurer og legg på stekebrett med bakepapir, og stek på 175 grader i 8-10 minutter. pynt de avkjølte kakene med melisglasur i fine farger.
foto: Svein Raste
14/12/2015
Mammas pepperkaker
Elisabeth bakst Bakst 0 Comments
Mamma baker alltid pepperkaker til jul sammen med barnebarna. Nå er de fleste av dem store, men min yngste datter vil fortsatt være med på baksten. Og det er jo utrolig koselig å hente ei jente som har vært hos mormor og bakt og er ivrig etter å vise fram alle de fine pepperkene hun har pyntet. Og enda hyggeligere er det å henge dem opp hjemme på kjøkkenet. Og Svein elsker svigermors pepperkaker…så alle blir glade – et pepperkake-hjerte,,,som sprer julelykke…
Foto:Svein Raste
Dette trenger dere:
150 g smør
1 dl sirup, lys
2 dl sukker
1 dl kremfløte
6 dl hvetemel
1/2 ts nellik
1/2 ts ingefær
1/2 pepper
2 ts kanel
1 ts bakepulver
1 dl hvetemel til utbaking
Slik gjør dere:
bland sirup, sukker og smør i en kjele. varm opp til sukkeret er smeltet. ta kjelen av platen og avkjøl. rør i fløten, og rør i hvetemel, krydder og bakepulver og bland godt. dekk til deigen med plast og la den stå kjølig til neste dag. kna deigen og kjevle ut til leiven er 3 mm tykk. bruk mel til utbakingen. stikk ut figurer og legg på stekebrett med bakepapir, og stek på 175 grader i 8-10 minutter. pynt de avkjølte kakene med melisglasur i fine farger.
foto: Svein Raste