Mammaen min har to døtre med matallergi. Søsteren min er faktisk født med cøliaki, så hele oppveksten levde jeg med mat uten særlig mye gluten. Og mamma gjorde alltid sitt beste, for å finne på mat og kaker som søsteren min kunne spise. Og disse risbollene var jo uten gluten, så de ble en fast sort julekaker hjemme hos oss. Etter at jeg selv fikk melkeallergi i tillegg til glutenintoleranse, så har jeg laget disse etter mammas opprinnelige oppskrift, men med sjokolade uten melk – typen fra Plamil. Også sverger jeg til Cocosa isteden for Delfiafett, for Cocosa er et renere og sunnere produkt. Delfiafett et varmebehandlet – herdet – og inneholder lite næring, kun masse fett, mens Cocosa, er et produkt som gir sunt fett – gode fettsyrer, vitaminer og mineraler. Det smelter i romtemperatur og er ikke herdet. I motsetning til vanlig fett, så skal Cocosa faktisk stimulerer til fettforbrenning! Det styrker immunforsvaret, er bra for skjoldbruskkjertelen, og er ideelt i lavkarbodietter. Også har det en god, lett kokossmak, og kan fint brukes sammen med sjokolade i bakverk. Jeg pleier å lage julekonfekt med Cocosa også – oppskrift kommer senere! Og er det en som elsker risboller – så er det kjærestekokken min….Når han kommer ned fra fjellet, skal han får risbolle av kjæresten sin!

05.12.2015 - 1

Dette trenger dere:

250 g melis

2 egg

100 g mørk sjokolade (Plamil uten melk ved allergi)

Cocosa – ca. 200 g eller 1 pakke Delfiafett

Puffet ris

muffinsformer

Slik gjør dere:

Pisk melis og egg til eggedosis. Smelt Cocosa/Delfiafett på svak varme sammen med sjokoladen. Ha dette oppi eggedosisen og bland godt. Vend inn ris i røren med en slikkepott og  ha blandingen oppi muffinsformene med en spiseskje. Avkjøl risbollene før servering. Bør oppbevares kaldt.

05.12.2015 - 1 (2)

05.12.2015 - 1 (1)

En mammas kjærlighet strekker seg langt… <3

Vanskelighetsgrad: lett

Tid: 30 minutter