Takk gode Gud for laks! For nå er magen stinn etter helgens middager og kaker… Ny uke og nye muligheter. Litt sunnere mat framover? ja, takk. Laks og spinat er godt sammen, og med litt hvitløk og tomat, så får vi hele smaksregisteret servert! Enkelt og sunt. Kos dere og la magen hvile. Og da blir resten av kroppen i fullt vigør, og da kan alt skje…

Dette trenger dere (4 posjoner):

4 stk. Laksefilet ca. 150 g per porsjon

3 hvitløksfedd

1 sjalottløk

6 cherrytomater

1 pakke frossen spinat

salt og pepper

olje

ris

soyasaus

29.12.2015 - 1

Slik gjør dere:

Tin spinaten. Finhakk hvitløk og sjalottløk, og fres i olje. Ha i spinaten og la det sure med noen minutter og smak til med salt og pepper. Del tomater i 2. Legg laksefileter i ildfast form, legg tomater over filetene, og ha over spinatstuingen. Stekes i ca. 20 minutter på 200 grader. Kok ris til og server laksen med ris og soyasaus.

Vanskelighetsgrad: lett

Tid: 40 minutter

17.01.2016 - 1 (21)

Foto: Svein Raste