Svein har mange gode hyttenaboer på Veggli. En av dem fikk nyss om at vi drev matblogg, og da var han ikke sen med å komme med et forslag! Og sånt synes vi er sååå hyggelig! Det er topp at andre blir engasjert og deler sin lidenskap til mat med oss. Og vi trenger innspill til bloggen! Nå gleder vi oss til gul paprikasuppa a la vår gode hyttenabo. Suppa er hot, en skikkelig varmende rett nå i kulda, og med chili og hvitløk jager vi forkjølelser på dør! Og kanskje dere har vært på skitur idag, da er denne suppa super å lage når dere kommer hjem og trenger noe godt å varme dere på.

16.01.2016 - 1 (4)

Dette trenger dere (2-3 personer):

3 gul paprika (store)

2 fedd hvitløk

1 stor sjalottløk/gul løk

6 dl vann

1 grønnsaksbuljong/kylllingbuljong/fond/kraft

1 ts søt chilipulver

1/2 chili

1 dl matfløte/soysmatfløte/kokosmelk

salt og pepper

skiver av spekeskinke

en god olivenolje

brød og krutonger

16.01.2016 - 1 (1)

Slik gjør dere:

  1. Finhakk løk, hvitløk, chili og del paprikaene i små biter
  2. Ha olje i en kjele, og fres dette i ca. 5 minutter til det er mykt og blankt sammen med 1 ts søt chilipulver
  3. Ha over væske og buljong og la det småkoke i ca. 15 minutter
  4. Kjør suppa med stavmikser og sil den over i en ren kjele
  5. Jevn suppa med litt fløte (ca. 1 dl) og smak til med salt og pepper. Kokosmelk vil gi suppa et mer asiatisk preg
  6. Sett stekeovnen på 225 grader og legg spekeskinkeskiver på et bakepapir og stek til de er sprøstekte, ca. 5 minutter.
  7. Ha suppa i dype tallerkener, og pynt med spekeskinke, litt frisk oregano eller annet grønt, noen krutonger hvis dere har, og server med godt brød til!

Nyt en varmende og litt hot suppe til lunsj eller middag! Og la den gule fine fargen gjøre dere glad og kvikke. Denne suppa setter farge på tilværelsen nå i vintermørket,,,du blir ganske enkelt glad og den søte, myke smaken er henførende…

16.01.2016 - 1 (3) 16.01.2016 - 1 (9)

Foto: Svein Raste

Vanskelighetsgrad: lett

Tid: 30 minutter