Hakk hvitløk og kutt purren i biter. Husk å vaske purren godt!Fres purre og hvitløk i litt melange og/eller olje, til løken blir blank og myk. Del poteter i biter (6-8 stk ettersom størrelse). Tilsett potetene og grønnsaksbuljong, kok opp og la det småkoke til potetene er møre, ca 20-25 minutter.
Kjør suppen med en stavmikser eller lignende til du får en jevn suppe, tilsett fløte og gi et oppkok. Smak til med sitronsaft (del 1/4 og press over), timian, salt og pepper. Pynt med frisk timian og røkelaks, og hell gjerne litt god olivenolje over. Serveres med grovt brød (f.eks. fiberbrød se bloggen).
Vanskelighetsgrad: lett
Tid: 45 minutter
11/01/2016
Potet-og purreløksuppe
Elisabeth suppe forrett, hovedrett 0 Comments
Supper kan varieres i det uendelige – gudskjelov! For det er jo så godt! Hjemmelaget suppe er en smaksopplevelse hver gang…Her kommer en variant som er både sunn og mettende. Potetene gir fylde i suppa og metter godt. Denne suppa kan serveres med ulik topping; røykelaks som her, chorizo, spekeskinke eller sprøstekt bacon – noe salt passer godt. Enkel og god hverdagsmat, eller kveldskos, når kulda biter, eller været er ufyselig og kaldt. Når du vil skape litt ekstra varme og hygge for kjæresten – fordi du elsker han eller henne – nyt varmen fra suppa og hverandre!
Dette trenger dere:
Hakk hvitløk og kutt purren i biter. Husk å vaske purren godt!Fres purre og hvitløk i litt melange og/eller olje, til løken blir blank og myk. Del poteter i biter (6-8 stk ettersom størrelse). Tilsett potetene og grønnsaksbuljong, kok opp og la det småkoke til potetene er møre, ca 20-25 minutter.
Kjør suppen med en stavmikser eller lignende til du får en jevn suppe, tilsett fløte og gi et oppkok. Smak til med sitronsaft (del 1/4 og press over), timian, salt og pepper. Pynt med frisk timian og røkelaks, og hell gjerne litt god olivenolje over. Serveres med grovt brød (f.eks. fiberbrød se bloggen).
Vanskelighetsgrad: lett
Tid: 45 minutter