Nå har kjærestekokken vært på tur igjen, uten meg, men han koser seg for det. Og snart skal jeg bli med han til koia på Vegglifjell, og nyte det særegne vinterlandskapet, god mat og vin – og ikke minst – kjæresten min! Det er deilig og et privilegium å ha et fristed, et rekreasjonssted hvor bare vi to kan hvile ut sammen og ha kvalitetstid. Naturen er et godt sted for her og nå opplevelse, et sted man kan senke skuldrene og virkelig puste. Og på hytta er vi omgitt av vakker natur, fjell og skog, ekorn og fugler og stillheten som man kan lytte til…
05.01.2016 - 1 (5)
Foto: Svein Raste
Sitat kjærestekokken; Det er ikke bestandig jeg har med stekepanne på tur, da bruker jeg en steinhelle – den kan brukes som stekepanne. Krydder og litt olje har jeg med i en liten vanntett pose. Husk fyrstikker! Steinhella bør være like tykk som to knekkebrød. Hvis den er tynnere så sprekker den av varmen fra glørne. De beste hellene finner du på sørsiden av fjellet, de har blitt herdet av solen. Ellers så er det lett og finne noen fine i bekker og elver. Det fins mange forskjellige typer bål, til matlaging så bruker vi små bål med mye glør. Det er glo-haugen som skaper varme… Derfor er det viktig og kløyve opp veden i små pinner det gir mye glør og så er det lettere og mate bålet med ved. Sett hellen over bålet og begynn og fyr opp, det vil ta litt tid så nyt naturen mens du holder på. Jeg har som regel med meg små kjøttstykker, Rypebryst, lammefilet eller små biter av oksefilet, som er lett og steke og ikke tar så lang tid. I dag så stekte jeg ei rype, skar ut brystene, krydra med knuste einer, timian, salt og pepper,,, mmmmm for en deilig lukt, ja av dette kjøttet så lukter det virkelig vilt.
05.01.2016 - 1 (7)
Foto: Svein Raste
Tar også ut hjerte, kutter av lårene og steker alt sammen. Har du litt ferdig kokte poteter og noen grønsaker så legger du de i folie med litt smør og krydder. Legg pakken på kanten av glørne og snu de av og til. Rypa kan du rense hjemme og legge i en boks med litt olje som du bruker til steking. Bare noen minutter på varm helle så er rypa klar. Fjellets tapas! Og om sommeren kan du legge deg i lyngen med din kjære og nyte de gode smakene og kjæresten din. Plukke litt multer og blåbær – der var desserten! Nå som det er vinter så er det også greit med en liten stekepanne. Husk å ta med sitteunderlag, pledd og litt bjørkeved i sekken. Og ikke gå for langt, man kan ha det hyggelig sammen for det! – nyt dagen
sammen!!!
05.01.2016 - 1 (6)
Foto: Svein Raste
04.01.2016 - 1
GOD TUR
SNU I TIDE..