Det er tid for blåbær. Nå modnes de og er plukkeklare. Akkurat som vi kjærester gjør. Forholdet modnes stadig, går over i nye faser, men ennå holder vi lidenskapen varm. I det siste har jeg sett et par intervjuer med eldre ektepar som har levd sammen hele livet. Felles for disse vakre parene, er at de aldri har sluttet å ta på hverandre, kysse og ha nærhet. Og jeg forstår godt hvorfor de har levd sammen så lenge – for disse daglige kjærtegnene er selve limet i et forhold – nærhet holder oss sammen og gjør at båndene mellom oss stadig blir sterkere, og at kjærligheten stikker dypere. Også hjelper det helt klart med litt blåbærpai – for det å gjøre kjæresten lykkelig og få han til å smile over nybakt kake – det gjør godt – både for han, for forholdet, og ikke minst for meg. Omtanke = glede og glede delt = dobbel glede tilbake.
Dette trenger dere:
1 pakke glutenfri paideig – det glutenfrie verkstedet
250 g blåbær
brunt sukker
smør/melange blå uten
sukker
potetmel
Lag deigen etter anvisning på pakken søt paideig.
Ha renset blåbær i en arbeidsbolle, bland inn ca. 3 ss brunt sukker, 2 ss potetmel
Trykk deigen ut i en paiform og prikk bunnen med en gaffel
Behold litt deig til å smuldre over som topping
Stek paideigen først i 10 minutter
Avkjøl litt og ha på blåbær-fyllet
Strø litt brunt sukker på toppen
Stek videre i ca. 40 minutter
Server med is, krem, eller vaniljesaus, eller helt som den er
Foto: Svein Raste
Nytelse i hver bit…
06/08/2016
Blåbærpai
Elisabeth blåbær Bakst, Dessert, Kortreist mat 0 Comments
Det er tid for blåbær. Nå modnes de og er plukkeklare. Akkurat som vi kjærester gjør. Forholdet modnes stadig, går over i nye faser, men ennå holder vi lidenskapen varm. I det siste har jeg sett et par intervjuer med eldre ektepar som har levd sammen hele livet. Felles for disse vakre parene, er at de aldri har sluttet å ta på hverandre, kysse og ha nærhet. Og jeg forstår godt hvorfor de har levd sammen så lenge – for disse daglige kjærtegnene er selve limet i et forhold – nærhet holder oss sammen og gjør at båndene mellom oss stadig blir sterkere, og at kjærligheten stikker dypere. Også hjelper det helt klart med litt blåbærpai – for det å gjøre kjæresten lykkelig og få han til å smile over nybakt kake – det gjør godt – både for han, for forholdet, og ikke minst for meg. Omtanke = glede og glede delt = dobbel glede tilbake.
Dette trenger dere:
1 pakke glutenfri paideig – det glutenfrie verkstedet
250 g blåbær
brunt sukker
smør/melange blå uten
sukker
potetmel
Lag deigen etter anvisning på pakken søt paideig.
Ha renset blåbær i en arbeidsbolle, bland inn ca. 3 ss brunt sukker, 2 ss potetmel
Trykk deigen ut i en paiform og prikk bunnen med en gaffel
Behold litt deig til å smuldre over som topping
Stek paideigen først i 10 minutter
Avkjøl litt og ha på blåbær-fyllet
Strø litt brunt sukker på toppen
Stek videre i ca. 40 minutter
Server med is, krem, eller vaniljesaus, eller helt som den er
Foto: Svein Raste
Nytelse i hver bit…