Det er tid for blåbær. Nå modnes de og er plukkeklare. Akkurat som vi kjærester gjør. Forholdet modnes stadig, går over i nye faser, men ennå holder vi lidenskapen varm. I det siste har jeg sett et par intervjuer med eldre ektepar som har levd sammen hele livet. Felles for disse vakre parene, er at de aldri har sluttet å ta på hverandre, kysse og ha nærhet. Og jeg forstår godt hvorfor de har levd sammen så lenge – for disse daglige kjærtegnene er selve limet i et forhold – nærhet holder oss sammen og gjør at båndene mellom oss stadig blir sterkere, og at kjærligheten stikker dypere. Også hjelper det helt klart med litt blåbærpai – for det å gjøre kjæresten lykkelig og få han til å smile over nybakt kake – det gjør godt – både for han, for forholdet, og ikke minst for meg. Omtanke = glede og glede delt = dobbel glede tilbake.

06.08.2016 - 1 (5)

Dette trenger dere:

1 pakke glutenfri paideig – det glutenfrie verkstedet

250 g blåbær

brunt sukker

smør/melange blå uten

sukker

potetmel

06.08.2016 - 1 (3)

Lag deigen etter anvisning på pakken  søt paideig.

Ha renset blåbær i en arbeidsbolle, bland inn ca. 3 ss brunt sukker, 2 ss potetmel

Trykk deigen ut i en paiform og prikk bunnen med en gaffel

Behold litt deig til å smuldre over som topping

Stek paideigen først i 10 minutter

Avkjøl litt og ha på blåbær-fyllet

Strø litt brunt sukker på toppen

Stek videre i ca. 40 minutter

Server med is, krem, eller vaniljesaus, eller helt som den er

06.08.2016 - 1 (8)

Foto: Svein Raste

Nytelse i hver bit…