Når kjærestekokken drar på Harry-tur, så går han i fiskebutikken i Strømstad og kjøper fersk Rødspette. Rødspette er en undervurdert fisk, som vi sjelden bruker i Norge. Selve fisken har fint, hvitt kjøtt og mild smak, så den trenger litt spicy tilbehør. Tomater, basilikum, hvitløk-og chilismør, gjorde susen sammen med helstekt flyndre. Lett og smakfull mat, men sydlandsk pasjon og preg. Italia – ja, dette kunne vi sikkert fått servert der, eller i Hellas kanskje? Jeg drømte meg bort og lot smaksløkene ta meg med på reise…
Dette trenger dere:
2 hele Rødspetter
3 store poteter
2 store klasetomater
frisk basilikum
salt og pepper
1 sitron
2 fedd hvitløk
1 sjalottløk
1/2 chili
2 ss melange (blå uten v/allergi)
2 ss olivenolje
2-4 dråper tabasco
2-4 dråper soyaolje
Slik gjør dere:
- Finhakk hvitløk, sjalottløk og chili
- smelt smør og bland med olje i en kjele
- tilsett garnityr og smak til med tabasco og soya
- la det koke inn litt
Potet-og tomatform m/basilikum:
- Ha olje i en ildfast form
- Vask og skjær poteter i tynne skiver
- Vask og skjær tomater i fine skiver
- Legg dette lagvis i formen
- Krydre med havsalt/himalayasalt og pepper
- Strø over frisk basilikum og hell på litt mer olje
- stek på 225 grader i ca. 45 minutter
Ovnsstekt Rødspette:
- Rens og vask flyndrene, skjær av finner og finsnitt skinnet på oversiden i rutemønster
- krydre med salt og pepper og press over litt sitron
- stek på stekebrett dekket med folie og olje i ca. 15 minutter på 225 grader
Server fisken med sitron, tomat, potet-og tomatform, chili-og hvitløksmør – og nyt smaken av syden og middelhavets kjøkken. Får dere ikke tak i rødspette – bruk annen hvit fisk isteden.
kjøkkenmagi…
Retten passer godt med rosevin – Italienske Ioppa er et godt valg
28/08/2016
Rødspette med sydlandsk tilbehør
Elisabeth fisk, italiensk, poteter hovedrett 0 Comments
Når kjærestekokken drar på Harry-tur, så går han i fiskebutikken i Strømstad og kjøper fersk Rødspette. Rødspette er en undervurdert fisk, som vi sjelden bruker i Norge. Selve fisken har fint, hvitt kjøtt og mild smak, så den trenger litt spicy tilbehør. Tomater, basilikum, hvitløk-og chilismør, gjorde susen sammen med helstekt flyndre. Lett og smakfull mat, men sydlandsk pasjon og preg. Italia – ja, dette kunne vi sikkert fått servert der, eller i Hellas kanskje? Jeg drømte meg bort og lot smaksløkene ta meg med på reise…
Dette trenger dere:
2 hele Rødspetter
3 store poteter
2 store klasetomater
frisk basilikum
salt og pepper
1 sitron
2 fedd hvitløk
1 sjalottløk
1/2 chili
2 ss melange (blå uten v/allergi)
2 ss olivenolje
2-4 dråper tabasco
2-4 dråper soyaolje
Slik gjør dere:
Potet-og tomatform m/basilikum:
Ovnsstekt Rødspette:
Server fisken med sitron, tomat, potet-og tomatform, chili-og hvitløksmør – og nyt smaken av syden og middelhavets kjøkken. Får dere ikke tak i rødspette – bruk annen hvit fisk isteden.
kjøkkenmagi…
Retten passer godt med rosevin – Italienske Ioppa er et godt valg