Når kjærestekokken drar på Harry-tur, så går han i fiskebutikken i Strømstad og kjøper fersk Rødspette. Rødspette er en undervurdert fisk, som vi sjelden bruker i Norge. Selve fisken har fint, hvitt kjøtt og mild smak, så den trenger litt spicy tilbehør. Tomater, basilikum, hvitløk-og chilismør, gjorde susen sammen med helstekt flyndre. Lett og smakfull mat, men sydlandsk pasjon og preg. Italia – ja, dette kunne vi sikkert fått servert der, eller i Hellas kanskje? Jeg drømte meg bort og lot smaksløkene ta meg med på reise…

27.08.2016 - 1 (5)

Dette trenger dere:

2 hele Rødspetter

3 store poteter

2 store klasetomater

frisk basilikum

salt og pepper

1 sitron

2 fedd hvitløk

1 sjalottløk

1/2 chili

2 ss melange (blå uten v/allergi)

2 ss olivenolje

2-4 dråper tabasco

2-4 dråper soyaolje

27.08.2016 - 1 (2)

Slik gjør dere:


  • Finhakk hvitløk, sjalottløk og chili
  • smelt smør og bland med olje i en kjele
  • tilsett garnityr og smak til med tabasco og soya
  • la det koke inn litt

Potet-og tomatform m/basilikum:

  • Ha olje i en ildfast form
  • Vask og skjær poteter i tynne skiver
  • Vask og skjær tomater i fine skiver
  • Legg dette lagvis i formen
  • Krydre med havsalt/himalayasalt og pepper
  • Strø over frisk basilikum og hell på litt mer olje
  • stek på 225 grader i ca. 45 minutter

27.08.2016 - 1 (3)

Ovnsstekt Rødspette:

  • Rens og vask flyndrene, skjær av finner og finsnitt skinnet på oversiden i rutemønster
  • krydre med salt og pepper og press over litt sitron
  • stek på stekebrett dekket med folie og olje i ca. 15 minutter på 225 grader

Server fisken med sitron, tomat, potet-og tomatform, chili-og hvitløksmør – og nyt smaken av syden og middelhavets kjøkken. Får dere ikke tak i rødspette – bruk annen hvit fisk isteden.

 

27.08.2016 - 1

kjøkkenmagi…

Retten passer godt med rosevin – Italienske Ioppa er et godt valg