Svinefilet er deilig helgekos. Man kan bruke både ytre-og indrefilet. Disse kan brukes som de er, eller marineres før steking. Denne gangen har vi valgt en litt asiatisk vri, med soyasaus, sweet-chili saus, lime og ingefær. Litt honning gir en rundere smak, og avsleper det salte, krydrede litt. Med wokede grønnsaker til og enten ris eller nudler, er dette en fullkommen rett – lett og spicy – akkurat sånn vi liker det. Prøv det selv og bruk gjerne fantasien – både på kjøkkenet og i kjærlighetslivet.

20160903_184916

Dette trenger dere (4 personer):

2 svinefilet

1/2 brokkoli

1 smakspaprika

2 gulrøtter

1/2 blomkål

1 rødløk

ris/eggnudler

scampi (frosne, tint)

Marinade:

2 ss soyasaus

3 ss sweet chilisaus

4 ts honning

1 ts revet fersk ingefær

4 fedd hvitløk

1/2 lime

1 chili

03.09.2016 - 1

Slik gjør dere:

  1. Bland alt, press over lime, finhakk chili-og hvitløk og ha blandingen over svinefiletene – la de marinere i noen timer før steking.
  2. Stek filetene i stekepanna så de får en bruning på utsiden. Stek videre i ovnene på 150 grader i ca. 30 minutter – kjernetemperatur ca. 68 grader.
  3. Del grønnsaker i buketter, skjær paprika og gulrot i staver/strimler og rødløk i båter. Wok raskt i olje over sterk varme i panna.
  4. Kok ris eller nudler.
  5. La kjøttet hvile ca. 10 minutter før det skjæres i fine skiver.
  6. Stek scampi på høy varme i olje, dryss over litt chilipulver og ha over kjøttet.
  7. Server alt rykende varmt og nyt de asiatiske smakene og hverandre.

20160903_190509

Vanskelighetgrad: lett

Tid: 3 timer

27.08.2016 - 1 (1)

Foto: Svein Raste

På kjøkkenet sammen – alltid like blide