Svinefilet er deilig helgekos. Man kan bruke både ytre-og indrefilet. Disse kan brukes som de er, eller marineres før steking. Denne gangen har vi valgt en litt asiatisk vri, med soyasaus, sweet-chili saus, lime og ingefær. Litt honning gir en rundere smak, og avsleper det salte, krydrede litt. Med wokede grønnsaker til og enten ris eller nudler, er dette en fullkommen rett – lett og spicy – akkurat sånn vi liker det. Prøv det selv og bruk gjerne fantasien – både på kjøkkenet og i kjærlighetslivet.
Dette trenger dere (4 personer):
2 svinefilet
1/2 brokkoli
1 smakspaprika
2 gulrøtter
1/2 blomkål
1 rødløk
ris/eggnudler
scampi (frosne, tint)
Marinade:
2 ss soyasaus
3 ss sweet chilisaus
4 ts honning
1 ts revet fersk ingefær
4 fedd hvitløk
1/2 lime
1 chili
Slik gjør dere:
- Bland alt, press over lime, finhakk chili-og hvitløk og ha blandingen over svinefiletene – la de marinere i noen timer før steking.
- Stek filetene i stekepanna så de får en bruning på utsiden. Stek videre i ovnene på 150 grader i ca. 30 minutter – kjernetemperatur ca. 68 grader.
- Del grønnsaker i buketter, skjær paprika og gulrot i staver/strimler og rødløk i båter. Wok raskt i olje over sterk varme i panna.
- Kok ris eller nudler.
- La kjøttet hvile ca. 10 minutter før det skjæres i fine skiver.
- Stek scampi på høy varme i olje, dryss over litt chilipulver og ha over kjøttet.
- Server alt rykende varmt og nyt de asiatiske smakene og hverandre.
Vanskelighetgrad: lett
Tid: 3 timer
Foto: Svein Raste
På kjøkkenet sammen – alltid like blide
08/09/2016
Soyamarinert svinefilet med wokede grønnsaker og scampi
Elisabeth asiatisk, svinekjøtt hovedrett 0 Comments
Svinefilet er deilig helgekos. Man kan bruke både ytre-og indrefilet. Disse kan brukes som de er, eller marineres før steking. Denne gangen har vi valgt en litt asiatisk vri, med soyasaus, sweet-chili saus, lime og ingefær. Litt honning gir en rundere smak, og avsleper det salte, krydrede litt. Med wokede grønnsaker til og enten ris eller nudler, er dette en fullkommen rett – lett og spicy – akkurat sånn vi liker det. Prøv det selv og bruk gjerne fantasien – både på kjøkkenet og i kjærlighetslivet.
Dette trenger dere (4 personer):
2 svinefilet
1/2 brokkoli
1 smakspaprika
2 gulrøtter
1/2 blomkål
1 rødløk
ris/eggnudler
scampi (frosne, tint)
Marinade:
2 ss soyasaus
3 ss sweet chilisaus
4 ts honning
1 ts revet fersk ingefær
4 fedd hvitløk
1/2 lime
1 chili
Slik gjør dere:
Vanskelighetgrad: lett
Tid: 3 timer
Foto: Svein Raste
På kjøkkenet sammen – alltid like blide