En god marengs skal vær sprø utenpå og litt seig og myk inni…Litt som kjæresten min kanskje? Han er litt gal, og han kan være en håndfull å bli klok på, men han er myk som en pusekatt på bunnen… Og han elsker søtsaker, så når jeg hadde noen eggehviter til overs, lagde jeg en marengsbunn og puttet den i fryseren. Så ble den til en søndagsdessert, med varme bær fra skogen og litt is. Som en stor takk til kjæresten, som hele dagen jobbet med å tine av og vaske fryseren min. Han er utrolig god til å hjelpe meg med ting jeg hater eller er håpløs på! Så husk å sette pris på hverandres hjelp, og hjelp hverandre med ting den andre kanskje ikke synes er like lett.

14886075_10153705721205834_860458533_n

Dette trenger dere:

4 eggehviter
200 g sukker
1 knivsodd salt

Slik gjør dere:

Pisk eggehvitene stive. Pisk inn sukkeret litt og litt og pisk videre til du får en stiv marengs (ca 10 min med elektrisk mikser). Tilsett litt salt og pisk videre til marengsen blir helt stiv (ca 10 min til med elektrisk mikser).

Ha et stykke bakepapir på en stekeplate, og spre røren utover med en slikkepott.

Stek marengsbunnen på midterste rille ved 125°C i ca 2 timer (eller lenger). Slå av varmen og la marengsbunnen stå i ettervarmen i 1 time til. Marengsbunnen skal kjennes lett og helt tørr når den er ferdigstekt.

14803289_10153705762190834_468876894_o

Pynt: 

1 dl multer

1 dl skogsbær

233 brunt kokosblomstsukker

litt vaniljepulver

Vaniljeis

Varm multer og skogsbær i en kjele, rør inn litt sukker og vanilje for smakens skyld, og hell over is og marengs mens blandingen er varm og server straks!

Vel bekomme!

07-10-2016-1-3

Foto: Svein Raste