Svinefilet er deilig helgekos. Kjøttet er smakfullt, mørt og rimelig, og kan varieres med mye forskjellig tilbehør. Og denne helgen var vi lei vilt og lam, så da ble det svin isteden. Dette er også mager mat, og med masse gode grønnsaker til, blir det sunt og godt! Urtene som ble brukt, skapte en herlig smak. Prøv selv og kjenn – enkelt å lage og overraskende godt. Og absolutt kjærestemat – lett mat, mat med spennende smaker – krydder i tilværelsen – krydder i kjærlighetslivet – det må til – spesielt når snøen laver ned og kulda setter inn.

14971936_1131238933579056_1363785341_n

Dette trenger dere (2 personer):

400 g svinefilet

1/2 brokkoli

2 bunter vårløk

1-2 gulrøtter

2 båter hvitløk

1 rød paprika

sitronsaft av 1/2 sitron

1 ss finhakket frisk oregano

1 ss finhakket frisk basilikum

3 ss olivenolje

salt og pepper

14958738_1131239120245704_897421750_n

Slik gjør dere:

  1. Bruk tykk aluminiumsfolie, og riv den så du kan lage en avlang pakke.
  2. Skjær kjøttet i skiver og krydre med salt og pepper, og brun kjøttet raskt i stekepannen
  3. Del gulrøtter i lange staver, og de andre grønnsakene i passe biter og fordel utover foliepakken
  4. Hakk urter og ha urter og kjøtt over grønnsakene
  5. Krydre med salt og pepper. Brett kanten på folien opp og ha over presset sitron
  6. Lukk pakkene godt og stek på 200 grader i cirka 30 minutter
  7. Kan varieres med andre typer kjøtt, kylling, fisk, grønnsaker.
  8. Serveres med ris, råstekte poteter, og evt. en saus.

14937019_1131239363579013_905134223_n

Foto: Svein Raste

Vel bekomme!!!