Høne skal være godt for så mangt. Og kraften man får når man koker en høne, er næringsrik og jeg har blitt fortalt at den skal hjelpe mot tungsinn. En slik suppe varmer godt, og den er enkel og billig å lage. Og med masse orientalske krydder, blir den smakfull og populær både blant voksne og barn. Spice up your life, sang Spice girls en gang i tiden, og det kan man så absolutt ha glede av nå som dagene blir kortere, kulda setter inn og energien daler litt. Da har maten vi spiser stor betydning for hvordan vi føler oss, hvordan kroppen har det (at vi får i oss viktig næring m.m.). Dette er mat man kan invitere venner på, det er perfekt å lage i helgen, når man har litt god tid. Og dette er mat som nærer ikke bare kroppen og sjelen – men også lidenskapen…
Dette trenger dere:
1 stor gullhøne (prior)
2 laurbærblader
3 fedd hvitløk
1 chili
1 rødløk
4 gulrøtter
1 purre
2 persillerot
2 rød paprika
1 pose frosne erter (grønne selskaps)
2 ts karri
1 ts gurkemeie
1/2 ts koriander
1/4 ts cayennepepper
2 ts timian
salt og pepper
Slik gjør dere:
Kok høna i en stor kjele med vann og ca. 2 ts salt samt laurbærblader
skum av så kraften blir klar og fin
ta ut høna og kok kraften inn, så den blir mer konsentrert – ca. 30 minutter
Finhakk hvitløk og chili
Hakk og del resten av grønnsakene i fine biter/staver
Fres alt i olje i ei gryte noen minutter med krydder
Ha alt over i kraften og kok videre
Rens høna og del kjøttet opp i strimler/biter
Ha kjøttet oppi gryta cirka 10 minutter før servering
Ha erter i også cirka 10 minutter før servering
Kok ris til og server ved siden av, eller med et hjembakt brød, rundstykker o.l.
Vel bekomme!!!
Under frost kan man ennå se fargene…
Foto: Svein Raste
28/10/2016
Spicy hønsesuppe når vinteren nærmer seg
Elisabeth høne, suppe Uncategorized 0 Comments
Høne skal være godt for så mangt. Og kraften man får når man koker en høne, er næringsrik og jeg har blitt fortalt at den skal hjelpe mot tungsinn. En slik suppe varmer godt, og den er enkel og billig å lage. Og med masse orientalske krydder, blir den smakfull og populær både blant voksne og barn. Spice up your life, sang Spice girls en gang i tiden, og det kan man så absolutt ha glede av nå som dagene blir kortere, kulda setter inn og energien daler litt. Da har maten vi spiser stor betydning for hvordan vi føler oss, hvordan kroppen har det (at vi får i oss viktig næring m.m.). Dette er mat man kan invitere venner på, det er perfekt å lage i helgen, når man har litt god tid. Og dette er mat som nærer ikke bare kroppen og sjelen – men også lidenskapen…
Dette trenger dere:
1 stor gullhøne (prior)
2 laurbærblader
3 fedd hvitløk
1 chili
1 rødløk
4 gulrøtter
1 purre
2 persillerot
2 rød paprika
1 pose frosne erter (grønne selskaps)
2 ts karri
1 ts gurkemeie
1/2 ts koriander
1/4 ts cayennepepper
2 ts timian
salt og pepper
Slik gjør dere:
Kok høna i en stor kjele med vann og ca. 2 ts salt samt laurbærblader
skum av så kraften blir klar og fin
ta ut høna og kok kraften inn, så den blir mer konsentrert – ca. 30 minutter
Finhakk hvitløk og chili
Hakk og del resten av grønnsakene i fine biter/staver
Fres alt i olje i ei gryte noen minutter med krydder
Ha alt over i kraften og kok videre
Rens høna og del kjøttet opp i strimler/biter
Ha kjøttet oppi gryta cirka 10 minutter før servering
Ha erter i også cirka 10 minutter før servering
Kok ris til og server ved siden av, eller med et hjembakt brød, rundstykker o.l.
Vel bekomme!!!
Under frost kan man ennå se fargene…
Foto: Svein Raste