Høne skal være godt for så mangt. Og kraften man får når man koker en høne, er næringsrik og jeg har blitt fortalt at den skal hjelpe mot tungsinn. En slik suppe varmer godt, og den er enkel og billig å lage. Og med masse orientalske krydder, blir den smakfull og populær både blant voksne og barn. Spice up your life, sang Spice girls en gang i tiden, og det kan man så absolutt ha glede av nå som dagene blir kortere, kulda setter inn og energien daler litt. Da har maten vi spiser stor betydning for hvordan vi føler oss, hvordan kroppen har det (at vi får i oss viktig næring m.m.). Dette er mat man kan invitere venner på, det er perfekt å lage i helgen, når man har litt god tid. Og dette er mat som nærer ikke bare kroppen og sjelen – men også lidenskapen…

14886164_10153705721940834_1977789395_n

Dette trenger dere:

1 stor gullhøne (prior)

2 laurbærblader

3 fedd hvitløk

1 chili

1 rødløk

4 gulrøtter

1 purre

2 persillerot

2 rød paprika

1 pose frosne erter (grønne selskaps)

2 ts karri

1 ts gurkemeie

1/2 ts koriander

1/4 ts cayennepepper

2 ts timian

salt og pepper

14825645_10153705720410834_216421958_n

Slik gjør dere:

Kok høna i en stor kjele med vann og ca. 2 ts salt samt laurbærblader

skum av så kraften blir klar og fin

ta ut høna og kok kraften inn, så den blir mer konsentrert – ca. 30 minutter

Finhakk hvitløk og chili

Hakk og del resten av grønnsakene i fine biter/staver

Fres alt i olje i ei gryte noen minutter med krydder

Ha alt over i kraften og kok videre

Rens høna og del kjøttet opp i strimler/biter

Ha kjøttet oppi gryta cirka 10 minutter før servering

Ha erter i også cirka 10 minutter før servering

Kok ris til og server ved siden av, eller med et hjembakt brød, rundstykker o.l.

Vel bekomme!!!

14886114_10153705720940834_827050785_n

Under frost kan man ennå se fargene…

Foto: Svein Raste