Vi liker å eksperimentere litt med krydder og marinader. Og til fredagskosen, er det deilig med en lett, enkel og smakfull rett, som heller ikke er for dyr i innkjøp. Svinefilet kan varieres i det uendelige, og smaker himmelsk med litt søte og syrlige ingredienser til. Denne retten kan også lages med kyllingfileter. Curry paste, søt chilisaus og ingefær, setter en spicy smak på retten, og marinaden gjør kjøttet saftig. Mango og epler, er et fint tilbehør, og kokosris blir smakfullt og kremaktig. Så alt i alt blir dette kjærestemat; lett, spicy, mat som øker temperaturen og får det til å bruse litt ekstra – det er jo tross alt «freddan,» og da kan alt skje senere på kvelden.

16699735_1234347189934896_1731470539_n

Middag for to

Dette trenger dere:

1 svinefilet

1 dl olje

2 ts red currypaste

2 ss søt chilisaus

2-3 ss finhakket fersk ingefær

1 ts koriander

16683254_1234344679935147_1340075385_n

Salat:

1/2 eple

1/2 mango

1/2 rødløk

1/2 granateple – kjernene

crispysalat

1/2 paprika

saften av 1/2 lime

Kokosris:

1 pose jasminris/basmathi

1 dl kokosmelk

16707032_1234345989935016_2139865979_n

Slik gjør dere:

Finhakk ingefærrot og bland inn i 1 dl olje. Tilsett currypaste, chilisaus og koriander og bland. Ha blandingen over svinefileten i en ildfast form og la dette marinere minst 30 minutter.

Stek svinefileten og gi den en fin bruning, på ikke altfor sterk varme, da vil marinaden svi seg, cirka 7 er passe. Stek fileten videre i ovnen på 180 grader i 15-20 minutter, og la den hvile i 10 minutter før den skjæres i fine skriver.

Lag salat imens fileten steker. Kutt mango, paprika, epler i fine terninger, kutt opp salat, og pynt med fine skriver av rødløk og granateple-kjerner. Press saften av lime over.

Kok kokosris ca. 15 minutter før kjøttet er ferdig hvilt. Bland kokosmelken med vann og kok etter anvisningen på pakken. Jo, mer kokosmelk du bruker, jo mer kokossmak får risen.

Anrett alt pent på en tallerken, og bruk stekesjyen fra svinefilet/marinade som saus over kjøttet.

Nytes umiddelbart – vel bekomme!

16730760_1234342576602024_128307311_n

Denne vinen passer utmerket til retten:

16730072_1234348426601439_452999473_n

Foto: Svein Raste