Vi liker å eksperimentere litt med krydder og marinader. Og til fredagskosen, er det deilig med en lett, enkel og smakfull rett, som heller ikke er for dyr i innkjøp. Svinefilet kan varieres i det uendelige, og smaker himmelsk med litt søte og syrlige ingredienser til. Denne retten kan også lages med kyllingfileter. Curry paste, søt chilisaus og ingefær, setter en spicy smak på retten, og marinaden gjør kjøttet saftig. Mango og epler, er et fint tilbehør, og kokosris blir smakfullt og kremaktig. Så alt i alt blir dette kjærestemat; lett, spicy, mat som øker temperaturen og får det til å bruse litt ekstra – det er jo tross alt «freddan,» og da kan alt skje senere på kvelden.
Middag for to
Dette trenger dere:
1 svinefilet
1 dl olje
2 ts red currypaste
2 ss søt chilisaus
2-3 ss finhakket fersk ingefær
1 ts koriander
Salat:
1/2 eple
1/2 mango
1/2 rødløk
1/2 granateple – kjernene
crispysalat
1/2 paprika
saften av 1/2 lime
Kokosris:
1 pose jasminris/basmathi
1 dl kokosmelk
Slik gjør dere:
Finhakk ingefærrot og bland inn i 1 dl olje. Tilsett currypaste, chilisaus og koriander og bland. Ha blandingen over svinefileten i en ildfast form og la dette marinere minst 30 minutter.
Stek svinefileten og gi den en fin bruning, på ikke altfor sterk varme, da vil marinaden svi seg, cirka 7 er passe. Stek fileten videre i ovnen på 180 grader i 15-20 minutter, og la den hvile i 10 minutter før den skjæres i fine skriver.
Lag salat imens fileten steker. Kutt mango, paprika, epler i fine terninger, kutt opp salat, og pynt med fine skriver av rødløk og granateple-kjerner. Press saften av lime over.
Kok kokosris ca. 15 minutter før kjøttet er ferdig hvilt. Bland kokosmelken med vann og kok etter anvisningen på pakken. Jo, mer kokosmelk du bruker, jo mer kokossmak får risen.
Anrett alt pent på en tallerken, og bruk stekesjyen fra svinefilet/marinade som saus over kjøttet.
Nytes umiddelbart – vel bekomme!
Denne vinen passer utmerket til retten:
Foto: Svein Raste
Elin-Anita Bratteng
28/02/2017 @ 00:00
Lagde denne til mannen min i kveld: Kjempesuksess !! ❤️ Smakte aldeles nydelig – og mannen var utrulig fornøyd!
Tusen takk for super oppskrift!
Elisabeth
16/03/2017 @ 17:55
Så hyggelig å høre Elin-Anita 🙂 Takk for tilbakemelding. Ta vare på hverandre <3